11 toffe teamuitjes

11 tips voor een tof teamuitje

Niet alleen de kinderen hebben een uitje op z’n tijd, het leerkrachtenteam verdient dat ook. Bij de ene school organiseert de directie het teamuitje en bij de andere school zijn het de teamleden. Het is de kunst om iets te verzinnen wat iedereen leuk vindt. Wij helpen jullie een handje. (Teamuitjes dus, geen teambuilding!)

 • 11
  Wie is de mol
  Natuurlijk, gewoon het spel van tv, maar dan een kortere versie. Er zijn al aardig wat bedrijfjes die dit organiseren voor teams. Uitdagend, spannend, hilarisch en misschien zelfs wel verhelderend.
 • 22
  Eet vermakelijk
  Uit eten is eigenlijk een must bij een teamuitje. Waarom dan geen speldiner? Of een themadiner zoals het ook wel genoemd wordt. Je bent bijvoorbeeld van getuige van een ‘moord’ en tijdens het diner moet de dader opgespoord worden. Of je speelt een popquiz. Of jullie doen tussen de gangen door mee aan Ranking the stars.
 • 33
  Schapen drijven
  De taak van een herder lijkt erg op die van een leerkracht. Leerkrachten zijn tenslotte ook de hele dag bezig hun kudde bij elkaar te houden. Het is indrukwekkend om te zien hoe een handler met zijn bordercollie dat doet met schapen. Er zijn veel parallellen te ontdekken tussen het drijven van schapen en je werk. Een spiegel voor iedereen en toch lekker buiten!
 • 44
  Londen of Parijs
  Welja, geld zat! Nou, je kunt soms echt voor een appel en een ei naar de overkant. Als je ruim van tevoren boekt, kun je bij budgetmaatschappijen voor een prikkie met het vliegtuig. Een dag is genoeg. Zie je het voor je? ’s Avonds om elf uur weer thuis van een dagje Londen of Parijs. Leuk toch!?
 • 55
  Dierentuin
  Serieus? Waar je scholen met grote hoeveelheden kinderen kunt tegenkomen? Ja, echt. Want het is echt heerlijk om door een dierentuin te lopen zonder de verantwoordelijkheid te hebben voor kinderen. Lekker lang blijven hangen bij de apen en samen met je collega’s in het treintje. En stiekem grinniken om collega’s van andere scholen die druk zijn met het bij elkaar houden van hun leerlingen. Dit geldt trouwens ook voor pretparken – dat spreekt voor zich.
 • 66
  Stadswandeling
  Maar dan in je eigen dorp of stad, want de meeste mensen doen nooit een stadswandeling in hun eigen omgeving. En dat kan juist zo leuk zijn! Huur een gids die leuk vertelt en een hoop weet. Soms zijn er wandelingen die je langs verschillende horeca leiden: een ‘walking diner’.
 • 77
  Museum
  Niet de musea die iedereen kent natuurlijk, maar juist de kleinere of bijzondere musea zijn de moeite waard om met je team te bezoeken. Bijvoorbeeld het MuZIEum in Nijmegen of het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum in Terschuur. Misschien levert het nog inspiratie op voor in de klas.
 • 88
  Festival bezoeken
  Lowlands en Pinkpop zijn misschien wat te veel gevraagd, maar er zijn meer dan voldoende festivals te vinden die een breder (misschien iets ouder) publiek aanspreken. Iedereen voldoende muntjes in z’n zak en daar gaan jullie dan: dansen, meezingen en lekker eten en drinken. Goed recept voor een mooie herinnering.
 • 99
  Lasergame
  Is dat nou origineel? Wel als het in je eigen school is. Je kunt een lasergame op locatie laten organiseren. Zie je jezelf al sluipen door de gang en verstoppen achter de kapstokken om je collega te pakken te nemen?
 • 1010
  Gewoon
  Je hoeft niet per se spelletjes te doen om een samen te zijn. Waarom dan niet gewoon gezellig naar een oldskool kroeg? Bitterballen erbij en misschien kunnen de spelletjesliefhebbers een biljartje leggen of even een potje darten. Daarna aanschuiven voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd.
 • 1111
  Koe knuffelen
  Een koe weegt zo’n duizend kilo, maar dat is geen belemmering om ermee te knuffelen, ertegenaan te hangen of het dier gewoon te aaien. Het schijnt dat je er gelukkige gevoelens van krijgt. Vaak krijg je ook een rondleiding op het boerenbedrijf en je maakt ook kennis met de taal van een koe. Iedereen kan weer als herboren aan het werk de volgende dag.

Archief Tips

DELEN