Gastcolumn

116
1

Rob van 't Veer
Rob van 't Veer is docent/ opleider bij Stenden hogeschool, pabo Emmen. Daar geeft hij rekenen-wiskunde & didactiek en Wetenschap & Technologie (STEAM). In die hoedanigheid maakt hij wel eens dingen mee die weer aanleiding vormen voor een 116-verhaaltje. 116 = het aantal woorden van zo'n verhaaltje en het huisnummer van Rob.

Niet alleen kinderen leren bij de Kinderuniversiteit ...

Niet alleen kinderen leren bij de Kinderuniversiteit ...

116 woorden over het onderwijs

116 Makkie

Het is Open Dag bij Stenden hogeschool. Pabo-studenten uit verschillende studiejaren geven enthousiast voorlichting. Ze vertellen en laten zien waarom wij dé W&T-pabo zijn. Met behulp van een Airzooka worden waxinelichtjes op afstand uitgeblazen en een MakeyMakey toont geleiding aan. Bijzonder aantrekkelijk zijn de iMo-Learns die leren met bewegen combineren.

Mijn MicroBit, die ik zó geprogrammeerd heb dat het als digitaal naamkaartje mijn naam toont mét een knipogende smiley, oogst veel waardering van bezoekers en studenten. Maar een vierdejaars, die haar afstudeeronderzoek doet over inzet van de MicroBit in het onderwijs, is helemáál niet onder de indruk: ‘Dat is gewoon de basis hoor. Da’s een makkie om te programmeren.’ Baas boven baas.

116 Hoogspanning

College Kinderuniversiteit. Leerzaam voor basisschoolkinderen. Na de inleiding van de professor mogen zij experimenteren onder leiding van onze studenten. Dat zijn natuurlijk veilige experimenten, maar als studenten bezig zijn materialen klaar te zetten gebeurt het …

Een student komt geschrokken naar mij toe rennen, wit om de neus. ‘Kom gauw, de batterijen worden gloeiend heet!’. Ha, paniek om niks, denk ik, we werken met knoopcelbatterijen van 3V, daar kan weinig mee gebeuren.

In het lokaal staan meer studenten, bleek van schrik. Indachtig efficiënt klassenmanagement hadden ze wel 200 knoopcelbatterijen alvast uit de verpakkingen gehaald en tezamen in een bakje gestopt … Daar ontstond een mega stroomkring met een enorme warmteontwikkeling. Niet alleen kinderen leren bij de Kinderuniversiteit …!

Rob van 't Veer
Rob van 't Veer is docent/ opleider bij Stenden hogeschool, pabo Emmen. Daar geeft hij rekenen-wiskunde & didactiek en Wetenschap & Technologie (STEAM). In die hoedanigheid maakt hij wel eens dingen mee die weer aanleiding vormen voor een 116-verhaaltje. 116 = het aantal woorden van zo'n verhaaltje en het huisnummer van Rob.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer gastcolumns

Niks bijzonders

Juf Margreet heeft haar eerste oudergesprek bij de juf van haar dochter.

Zet lezen in de klas eens op zijn kop

Juf Sonja heeft verschillende leesbrillen.

Curlingouder

Juf Klaske is stiekem een curlingouder.

Korte benen, blote voeten

Meester Jelte heeft een boeiend gesprek over korte benen.
14,360FansLike
4,558VolgersVolg
5,706VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom het thema zomer.

Voetbal

De allerleukste lessuggesties rondom het thema voetbal.

Kunst

De allerleukste lessuggesties rondom het thema kunst.

Frietjes!

Natuurlijk valt een kind een gat in zijn hoofd en komen hulpouders niet opdagen.

Leestip: De oma van mijn oma van mijn oma

Waar zullen onze kinderen wonen? Wat voor werk zullen ze doen? Zullen ze een partner vinden? Zullen ze wel gelukkig zijn? Een vooruitblik op de toekomst van onze kinderen.

Kopieerschool

Er is niks aan te doen. Mijn zoon zit nou eenmaal op een kopieerschool.