Home Top 10 en tips 7 x Verhalen vertellen

Top 10 en tips

7 x Verhalen vertellen
7

De leerkracht leert door….verhalen vertellen.

Vertellen in de klas. Altijd één groot feest. In Juf & Meester 20 hebben we er een artikel aan gewijd.
En daarom speciaal voor jou 7 tips van verhalenverteller Rudolf Roos. Veel plezier!

Voor meer info: rudolfroos.nl

1 Natuurverhalen

Op natuurverhalen vind je veel korte verhalen over dieren en planten. Zijn je leerlingen op excursie in de natuur en uitgeraasd? Dan vertel jij een verhaal dat bij hun ontdekkingen past.

2 Rekenen

Gaat het in de methode bij oppervlakte over tegels in een badkamer? Dan maak je natuurlijk een te gek verhaal over je ome Jan die zijn badkamer met paarse tegels liet betegelen.

3 Sociaal-emotioneel

Wat heb jij als kind op school meegemaakt? Heb je daar weleens goed over nagedacht? Welke van jouw persoonlijke verhalen zouden kinderen in je klas kunnen helpen?

4 Stellen

Laat de kinderen voordat ze en verhaal gaan schrijven eerst op ideeën komen en het verhaal in tweetallen aan elkaar vertellen. Dat helpt ze het verhaal in hun hoofd te ordenen.

5 Spreken en luisteren

Vertel een eng verhaal en laat de kinderen in de binnen-buitenkring aan elkaar terug vertellen, waarbij je ze de tweede keer een spreek- en luisteropdracht meegeeft.

6 Lezen

Een samenvatting geven van je boek in de boekenkring? Saai! Maar een stukje van je boek vertellen tot het spannendste punt en dan stoppen? Dat maakt nieuwsgierig!

7 Geschiedenis

Geschiedenis wordt pas echt leuk met een spannend, waargebeurd verhaal. Help jezelf op weg met bijvoorbeeld het boek Lang geleden van Arend van Dam

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer top 10 en tips

Zandbak of zandtafel: 7 nieuwe ideeën

7 nieuwe ideeën voor de zandbak of zandtafel!

Timemanagement voor de leerkracht: 10 tips

10 efficiënte timemanagementtips!

10x toffe waterspelletjes

De tien tofste waterspelletjes.
14,486FansLike
4,641VolgersVolg
5,748VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom het thema herfst.

Vervoer

De allerleukste lessuggesties rondom het thema vervoer.

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom het thema zomer.

Ontvang Juf & Meester gratis

Wil je ook Juf & Meester ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf &...
video

Bendoobox

Meester Sander probeert de leukste dingen voor je uit. Is het zo mooi als de verpakking je wil laten geloven? Kun je er echt wat mee in de klas? Is het zijn geld waard?
video

Thymio – de programmeerbare robot

Meester Sander probeert de leukste dingen voor je uit. Is het zo mooi als de verpakking je wil laten geloven?