Home Juf Naomi Schoolfoto: snoetenpoetsers mee!

Column Juf Naomi

Schoolfoto: snoetenpoetsers mee!
S

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Groep 3 gaat op de schoolfoto.

Groep 3 gaat op de schoolfoto.

‘Hoe laat gaan we, juf?’ vraagt Julie, terwijl ze driftig haar haren aan het borstelen is. Lachend antwoord ik: ‘Zo meteen. Nog even geduld dus.’ Met krachtige slag borstelt Julie verder. Je coiffure moet er immers tiptop uitzien op de foto.

Het is weer tijd voor de jaarlijkse schoolfoto. Je zou denken dat de ouders geen behoefte meer hebben aan de schoolfoto, omdat ze dagelijks met hun mobiel toffe kiekjes schieten van hun kroost. Maar niks is minder waar.
Een mooi portretje van zoon- of dochterlief én een traditionele klassenfoto willen ouders toch wel hebben. Voor opa en oma (in een lijstje) of voor later. Lekker nostalgisch.

Dit jaar komt de schoolfotograaf op een dag waarop groep 3 gym heeft. En ja hoor, de fotosessie staat gepland als wij aan de ringen moeten hangen. Ik ruil met mijn collega en moet schuiven met het dagprogramma. Dus om half negen de individuele foto’s, om negen uur in de kring, om kwart over negen het tien-uurtje verorberen, om half tien de groepsfoto en vervolgens naar de gym. Adem in, adem uit.

Als ik om kwart over acht bij de deur sta om de kinderen te begroeten, heb ik stiekem lol. Het lijkt wel alsof we naar een filmpremière gaan. Glittershirts, frisse kapsels met flink wat gel, nieuwe jurkjes; de kinderen zien eruit om door een ringetje te halen. Voordeel van vroeg op de foto is dat ik geen melksnorren en chocomonden hoef te poetsen. En voordeel van vóór de gymles op de foto is dat ik geen kinderen met truien binnenstebuiten of wilde haardossen heb. Dat is in het verleden wel anders geweest. En geloof me, daar waren de ouders niet zo blij mee.

Met mijn clubje fotomodellen in spe hobbel ik naar het lokaal waar de fotografen al klaar staan. In een klik en flits staat groep 3 op de foto. Snel terug naar de klas, de kring in, het pauzehapje eten en dan door naar buiten voor de groepsfoto. Voordat we plaatsnemen op de houten bankjes checken de kinderen elkaars gezicht. Gelukkig heb ik mijn snoetenpoetsers mee, want er moeten her en der nog wat kruimels worden weggeveegd. In een mum van tijd en met een big smile staan we op de foto. Ruim op tijd arriveren we bij de gym.

In de middag mogen mijn lieve leerlingen nog met hun broertjes en zusjes op de foto en aan het einde van de dag ben ik door al dat heen-en-weer-gesjees doodmoe. En dat is wel een dingetje, want dit keer mogen de leerkrachten met hun eigen kinderen op de foto. Mijn lieftallige echtgenoot komt daarom met onze dochter naar school. Twee stralende koppies en een vermoeide juf die last minute met haar snoetenpoetsers nog verf van haar gezicht heeft staan schrobben.
Dát is pas een realistische schoolfoto.

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Incognito

Op vakantie komt juf Naomi vaak leerlingen tegen!

Boekbespreking: je kunt er een boek over schrijven

De leerlingen van juf Naomi houden hun eerste boekbespreking!

Muziekles: rocken in groep 3

De groep 3 van juf Naomi krijgt (rock)muziekles.

Schoolfoto: snoetenpoetsers mee!

De groep 3 van juf Naomi gaat op de schoolfoto.
14,411FansLike
4,626VolgersVolg
5,743VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Vervoer

De allerleukste lessuggesties rondom het thema vervoer.

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom het thema zomer.

Voetbal

De allerleukste lessuggesties rondom het thema voetbal.

Gezocht: leerkrachten van de maand

Juf & Meester is ook dit schooljaar op zoek naar leerkrachten van de maand!

Kinderpraatje: fiets

'Juf, iemand heeft de fiets kapot gemaakt!' 'Welke fietst bedoel je?' 'Nou, die met dat zadel'

Leestip: De buitengewoon opmerkelijke dagboeken van Gregor Groentestein

Maandag. Ik snap er geen knikker van… Woensdagavond. Zo, die is weg! …