Home Gastcolumn Invaller

Gastcolumn

Invaller
I

Else Souwman
Else Souwman is invaller en hoopt op een vaste baan.

Sinds ik de naam ‘Invaller’ draag, komen er vreselijke gedachtes in mij naar boven.

Sinds ik de naam ‘Invaller’ draag, komen er vreselijke gedachtes in mij naar boven.

Invaller. Het is tegenwoordig mijn tweede naam: Else Invaller Souwman. Ik hoor het door de telefoon: ‘We zoeken een invaller voor groep 5, zou jij deze dag misschien kunnen invallen?’ Of ik word voorgesteld als: ‘Dit is de invaller die vandaag voor groep 5 staat.’

Mijn nieuwe tweede naam heeft al heel wat teweeggebracht. Het is alsof ik opeens een nieuwe identiteit heb gekregen, die serieus begint te lijken op een of ander sprookjesfiguur. Zo kan ik mij een ware superheld voelen als ik tijdens een dag invallen opeens gebombardeerd word tot jurylid bij de voorleeswedstrijd. Of als ik het een hele dag heb volgehouden met een groep 8 die het niet zo op invallers heeft. Wij in onderwijsland weten allemaal dat dit prestaties zijn die alleen superhelden voor elkaar krijgen.

Maar die superheld in mij kan, zodra ik mij buiten het onderwijsgebied begeef, spontaan veranderen in een monster. Want sinds ik de naam ‘Invaller’ draag, komen er vreselijke gedachtes in mij naar boven. Het is namelijk al eens gebeurd dat ik na een dag werken plaatsnam in de auto en meteen dacht: Jammer dat die leerkracht morgen weer op school is. Of dat ik thuis zit te hopen dat er snel ergens een langdurige vervanging nodig is. En dat vind ik oprecht heel erg. Want dat monster in mij zit gewoon te hopen dat er mensen ziek worden. De realiteit is helaas dat het erg frustrerend kan zijn om ‘Invaller’ te heten.

En dat monster in mij komt altijd naar boven wanneer ik die frustratie voel. Ik zou zo graag ergens vast willen werken, maar het kan nog niet. En dan ga ik zitten hopen dat er mensen ziek worden. Dus ik heb nu besloten om zo veel mogelijk in te vallen, veel dingen te leren, aan veel kinderen les te geven, veel collega’s te ontmoeten en vooral veel te hopen: hopen op zwangerschapsverloven die ik mag vervangen. Want dat zijn vervangingen om een leuke reden. En mocht ik dan toch gaan invallen om een minder leuke reden, dan ben ik een superheld omdat ik inval voor een andere superheld. Die hopelijk snel weer beter is!

Else Souwman
Else Souwman is invaller en hoopt op een vaste baan.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer gastcolumns

Niks bijzonders

Juf Margreet heeft haar eerste oudergesprek bij de juf van haar dochter.

Zet lezen in de klas eens op zijn kop

Juf Sonja heeft verschillende leesbrillen.

Curlingouder

Juf Klaske is stiekem een curlingouder.

Korte benen, blote voeten

Meester Jelte heeft een boeiend gesprek over korte benen.
14,366FansLike
4,606VolgersVolg
5,716VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom het thema zomer.

Voetbal

De allerleukste lessuggesties rondom het thema voetbal.

Kunst

De allerleukste lessuggesties rondom het thema kunst.

Jaarkaartjes

De laatste maanden van het jaar zijn druk, gezellig en soms spannend voor de kinderen. Kijk samen terug op het afgelopen jaar, wat ging er fout en waar kunnen jullie van nagenieten?
video

Makey Makey Go

Meester Sander probeert de leukste dingen voor je uit. Is het zo mooi als de verpakking je wil laten geloven?

Juffenzus

Juf Astrid heeft een juffenzus.