Home Gastcolumn Juf woont op school

Gastcolumn

Juf woont op school
J

Astrid Reijman
Astrid Reijman is leerkracht en heeft al 20 jaar ervaring met kleuters. Ook heeft ze haar eigen blog: jufastridreijman.wordpress.com

Zo merkte ik onlangs dat er kinderen zijn die denken dat de juffen, net als zijzelf, afspreken ná school...

Zo merkte ik onlangs dat er kinderen zijn die denken dat de juffen, net als zijzelf, afspreken ná school...

Wie heeft het als leerkracht niet meegemaakt? Je doet ergens boodschappen of bent lekker aan het winkelen en je komt een kind uit de klas of van school tegen…

Prachtig om te zien hoe ze zich dan kunnen verbazen over het feit dat juffen en meesters dus niet op school wonen, maar ‘gewoon’ mensen zijn zoals zijzelf en hun papa en mama, een eigen huis hebben, slapen, eten, enzovoort.

Ik sta inmiddels zo’n zeventien jaar voor de klas, maar nog altijd weten de kinderen mij te verrassen. Zo merkte ik onlangs dat er kinderen zijn die denken dat de juffen, net als zijzelf, afspreken ná school. Tja… misschien heb ik dat zelf ook wel een beetje in de hand gewerkt door, als ik een afspraak heb met mijn stagiaire of mijn duo, te zeggen: ‘Wat leuk dat je met Thomas hebt afgesproken, ik heb ook afgesproken, maar dan met juf M. We gaan alleen niet spelen, maar we gaan praten over wat we volgende week allemaal gaan doen.’ Dan wordt er even gek gekeken en vervolgens samen smakelijk gelachen.

Deze middag gaat het verder: we hebben net een gezellig creatief uur achter de rug met alle kleutergroepen en zijn daarna heerlijk buiten gaan spelen met z’n allen. Tien minuten voor het naar huis gaan, brengen we samen de speelmaterialen terug de schuur in en verzamelen we om naar binnen te gaan en onze tassen te pakken.
Opeens komt er een jongetje naar me toe en zegt: ‘Juf, wil je met mij afspreken? Ik wil echt zó graag met jou afspreken, juffrouw.’ Van zijn mama mag het, dat weet hij zeker.
*smeltmomentje*

Helaas voor hem (en voor de juf), heeft de juf al andere afspraken staan, waaronder een gesprek met haar stagiaire en een andere collega.

Astrid Reijman
Astrid Reijman is leerkracht en heeft al 20 jaar ervaring met kleuters. Ook heeft ze haar eigen blog: jufastridreijman.wordpress.com

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer gastcolumns

Niks bijzonders

Juf Margreet heeft haar eerste oudergesprek bij de juf van haar dochter.

Zet lezen in de klas eens op zijn kop

Juf Sonja heeft verschillende leesbrillen.

Curlingouder

Juf Klaske is stiekem een curlingouder.

Korte benen, blote voeten

Meester Jelte heeft een boeiend gesprek over korte benen.
14,412FansLike
4,626VolgersVolg
5,743VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Vervoer

De allerleukste lessuggesties rondom het thema vervoer.

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom het thema zomer.

Voetbal

De allerleukste lessuggesties rondom het thema voetbal.

Gezocht: leerkrachten van de maand

Juf & Meester is ook dit schooljaar op zoek naar leerkrachten van de maand!

Kinderpraatje: fiets

'Juf, iemand heeft de fiets kapot gemaakt!' 'Welke fietst bedoel je?' 'Nou, die met dat zadel'

Leestip: De buitengewoon opmerkelijke dagboeken van Gregor Groentestein

Maandag. Ik snap er geen knikker van… Woensdagavond. Zo, die is weg! …