Home Leestips Binnenstebinnen

Leestips

Binnenstebinnen
B

door Jan Paul Schutten en Arie van ‘t Riet

Veel kinderen weten wel wat röntgenfoto’s zijn, zeker de kinderen die weleens een bot gebroken hebben. Het boek heeft in eerste instantie niet veel uitleg nodig: röntgenfoto’s van dieren en planten. Hoe bijzonder dat is, merk je als je gaat bladeren en vervolgens gaat lezen. Duik samen met je groep in de binnenkant van dieren. Een uil lijkt wel omgekeerde knieën te hebben, het schild van een schildpad is echt een goed pantser en de eekhoorn lijkt zo schattig aan de buitenkant, maar van binnen…

Tips om dit boek te gebruiken in de klas

  • Dit boek is geschikt voor alle groepen.
  • Het boek is allereerst geschikt om in de klassenbibliotheek te hebben. Veel kinderen zullen alleen al gefascineerd zijn door de prachtige foto’s.
  • Het boek is ook uitermate geschikt om voor te lezen (midden- en bovenbouw). Jan Paul Schutten snapt de humor van kinderen en hij maakte de teksten zo dat ze zowel leerzaam als vermakelijk zijn.
  • Staat je school in de buurt van Rotterdam? Dan is het wel heel tof als je met de groep naar het Natuurhistorisch Museum kunt gaan, want daar is een tentoonstelling van nog veel meer foto’s van Arie van ’t Riet.
  • Houd de nieuwsbrief van Mijn Malmberg in de gaten (of de website zelf), want binnenkort verschijnen er lesbrieven (aardrijkskunde/geschiedenis/natuur) met dit boek als uitgangspunt. In de lesbrieven wordt dieper ingegaan op bijvoorbeeld de historie van röntgen of hoe de douane probeert – onder andere met behulp van röntgen – de smokkel van dieren tegen te gaan.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Professor S. en de verslaafde koning

Een interessant en spannend kinderboek over het brein!

Mijn kuiken – van ei tot kuiken

Een prachtig prentenboek over het uitbroeden van een ei.

Juffen zijn toffer dan meesters

Mythes over leren en onderwijs verzameld in een toffe bundel.

Niemand poept graag op school

Gebundelde columns van meester Frank Jongbloed!
14,275FansLike
4,534VolgersVolg
5,698VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Voetbal

De allerleukste lessuggesties rondom het thema voetbal.

Kunst

De allerleukste lessuggesties rondom het thema kunst.

Tijd

De allerleukste lessuggesties rondom het thema 'tijd'.

Groepskaartjes

Kinderen werken en spelen regelmatig in groepjes. Met deze kaartjes kun je de kinderen makkelijk indelen.

Kinderboekenweek 2016

Leuke kinderboekenweeklessen bij de methode.

Spelen met prentenboeken

Spelen met prentenboeken...voor geweldige activiteiten thuis of op school!