Home Leestips Binnenstebinnen

Leestips

Binnenstebinnen
B

door Jan Paul Schutten en Arie van ‘t Riet

Veel kinderen weten wel wat röntgenfoto’s zijn, zeker de kinderen die weleens een bot gebroken hebben. Het boek heeft in eerste instantie niet veel uitleg nodig: röntgenfoto’s van dieren en planten. Hoe bijzonder dat is, merk je als je gaat bladeren en vervolgens gaat lezen. Duik samen met je groep in de binnenkant van dieren. Een uil lijkt wel omgekeerde knieën te hebben, het schild van een schildpad is echt een goed pantser en de eekhoorn lijkt zo schattig aan de buitenkant, maar van binnen…

Tips om dit boek te gebruiken in de klas

  • Dit boek is geschikt voor alle groepen.
  • Het boek is allereerst geschikt om in de klassenbibliotheek te hebben. Veel kinderen zullen alleen al gefascineerd zijn door de prachtige foto’s.
  • Het boek is ook uitermate geschikt om voor te lezen (midden- en bovenbouw). Jan Paul Schutten snapt de humor van kinderen en hij maakte de teksten zo dat ze zowel leerzaam als vermakelijk zijn.
  • Staat je school in de buurt van Rotterdam? Dan is het wel heel tof als je met de groep naar het Natuurhistorisch Museum kunt gaan, want daar is een tentoonstelling van nog veel meer foto’s van Arie van ’t Riet.
  • Houd de nieuwsbrief van Mijn Malmberg in de gaten (of de website zelf), want binnenkort verschijnen er lesbrieven (aardrijkskunde/geschiedenis/natuur) met dit boek als uitgangspunt. In de lesbrieven wordt dieper ingegaan op bijvoorbeeld de historie van röntgen of hoe de douane probeert – onder andere met behulp van röntgen – de smokkel van dieren tegen te gaan.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Stinkend rijk

Een bijzonder verhaal; tijdens het lezen word je meteen aan het denken gezet!

De verjaardag van de luiaard

Een lief prentenboeken over verjaardagen en vriendschappen!

Mindgym

Verbeter in twaalf weken je mentale conditie met Mindgym!

Professor S. en de verslaafde koning

Een interessant en spannend kinderboek over het brein!
14,486FansLike
4,641VolgersVolg
5,748VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom het thema herfst.

Vervoer

De allerleukste lessuggesties rondom het thema vervoer.

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom het thema zomer.

Ontvang Juf & Meester gratis

Wil je ook Juf & Meester ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf &...
video

Bendoobox

Meester Sander probeert de leukste dingen voor je uit. Is het zo mooi als de verpakking je wil laten geloven? Kun je er echt wat mee in de klas? Is het zijn geld waard?
video

Thymio – de programmeerbare robot

Meester Sander probeert de leukste dingen voor je uit. Is het zo mooi als de verpakking je wil laten geloven?