Home Leestips Zinglish

Leestips

Zinglish
Z

Door Jeroen Schipper, Marlijn van Kempen en Sanne Ramakers

Een liedjesboek voor kleuters dit keer. Maar daar zijn er toch al heel veel van? Niet van deze! In het boek staan 25 splinternieuwe liedjes die zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden worden. Twee vliegen in één klap: zingen en Engels. Makkelijker kun je Engels leren niet maken in de onderbouw. Uiteraard zit er een cd bij het boek. Excuses als ‘Ik kan niet zo goed zingen’ of ‘Mijn Engels is niet geweldig’ worden met dit boek in één klap weggeveegd. Ook is dit boek helemaal gericht op leerkrachten, want bij ieder liedje zitten ook nog zeer bruikbare lessuggesties.

Tips om dit boek te gebruiken:

  • Dit boek is bedoeld voor groep 1/2, maar wij denken dat groep 3 en misschien zelfs groep 4 er ook leuk uit kan zingen.
  • Het zijn 25 liedjes, dus die passen goed in één schooljaar. Leer alle liedjes in één schooljaar aan en je kent de liedjes voor de jaren erna. Je weet dan ook precies welke liedjes jou en de kinderen goed liggen.
  • Zing jij ook nog steeds dezelfde routineliedjes als jouw eigen kleuterjuf deed? Niets mis mee natuurlijk, maar waarom niet eens wat anders? En als je toch bezig bent, zing ze dan ook gewoon lekker in het Engels. Het boek heeft drie soorten liedjes: dagelijkse deuntjes (routineliedjes), leerliedjes en liedjes rondom thema’s.
  • Speel je een instrument? In het boek staan de muzieknotaties van alle liedjes.
  • Er hoort ook een website bij dit boek: zinglish.nl. Als je het boek hebt, kun je inloggen op de website voor digitale versies van het lesmateriaal, het notenschrift, de opnames en de meezingversies. Superhandig voor op het digibord!

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Mindgym

Verbeter in twaalf weken je mentale conditie met Mindgym!

Professor S. en de verslaafde koning

Een interessant en spannend kinderboek over het brein!

Mijn kuiken – van ei tot kuiken

Een prachtig prentenboek over het uitbroeden van een ei.

Juffen zijn toffer dan meesters

Mythes over leren en onderwijs verzameld in een toffe bundel.
14,366FansLike
4,606VolgersVolg
5,716VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom het thema zomer.

Voetbal

De allerleukste lessuggesties rondom het thema voetbal.

Kunst

De allerleukste lessuggesties rondom het thema kunst.

Jaarkaartjes

De laatste maanden van het jaar zijn druk, gezellig en soms spannend voor de kinderen. Kijk samen terug op het afgelopen jaar, wat ging er fout en waar kunnen jullie van nagenieten?
video

Makey Makey Go

Meester Sander probeert de leukste dingen voor je uit. Is het zo mooi als de verpakking je wil laten geloven?

Juffenzus

Juf Astrid heeft een juffenzus.