Zapp en WNF voeren actie voor de haai

In het tijdschrift Juf & Meester staat een interview met Nienke de la Rive Box. Zij is presentatrice bij de kinderzender NPO Zapp (de zender van onder andere Het Klokhuis). Sinds 2012 vragen Zapp-presentatoren aandacht voor een goed groen doel. Nienke doet daar graag aan mee.

Kinderzender Zapp en het Wereld Natuur Fonds voeren dit voorjaar samen actie voor de haai! Haaien over de hele wereld worden bedreigd. Van deze fantastische dieren worden er per jaar minstens 100 miljoen (3 per seconde!) gevangen. Voor hun vinnen voor in de soep, maar ook voor hun vlees. Zo verdwijnen er steeds meer haaien uit de zee. Er zijn gebieden waar verschillende haaiensoorten in rap tempo verdwijnen. Het Wereld Natuur Fonds heeft een reddingsplan voor de haai, maar daar is wel geld voor nodig. Tijd voor actie dus! En ook scholen kunnen hun steentje bijdragen.

Op 13 mei 2017 wordt de actie groots afgesloten door middel van een 10 uur durende Zapp Your Planet tv-marathon bij NPO Zapp op 3. Maar scholen die willen actievoeren kunnen dat nog tot aan de zomervakantie doen!

Speciaal voor basisscholen is een lespakket voor groep 4 t/m 8 ontwikkeld. Dit pakket is gratis te bestellen via www.zappyourplanet.nl/lespakket. Dan ontvang je naast het lesmateriaal ook 10 x het magazine TamTam over haaien voor in de klas en een mooie haaienposter. Via de site kun je het lesmateriaal ook downloaden.

 

DELEN