7 dingen die leerkrachten in de zomervakantie zouden moeten doen

Je loopt op je tandvlees, de laatste dagen voordat de zomervakantie begint. Maar je moet nog even volhouden. Straks, als het vakantie is, dan ga je uitrusten! Hoe dan? Voor je het weet zijn er al vier weken voorbij en moet je weer nadenken over de inrichting van je nieuwe klas. Tot rust komen vraagt om stilstaan. Dat kan. Met deze tips!

7 zomertips voor leerkrachten, Juf & Meester
 • 11
  Een boek lezen
  Nee, geen boek voor kinderen, maar eentje voor volwassenen. Een thriller of een roman. Onderzoekers uit Engeland ontdekten dat slechts zes minuten lezen per dag je kan helpen om stress met meer dan twee derde te verminderen. Dus kies geen pocket, maar zo’n lekker dik boek waar je uren zoet mee bent.
 • 22
  Trampoline springen (in je eentje).
  Het klinkt misschien gek, maar trampoline springen is echt heel goed voor je. Je hoeft niet eens heel hoog te springen, je kunt ook rustig veren. Je traint je hele lichaam! Behalve alle gezondheidsclaims weet iedereen ook wel dat het gewoon ontzettend leuk is. Wedden dat je ervan moet lachen?
 • 33
  Tuinieren
  Niet iedereen heeft een tuin en niet iedereen heeft groene vingers. Maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt tuinieren. Er is een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de bacterie Mycobacterium vaccae, die zich in stof, vuil en aarde bevindt, ons immuunsysteem stimuleert en onze hersenen aanzet tot de productie van serotonine. Kortom tuinieren (of door de modder rollen): daar word je blij van!
 • 44
  Film kijken
  Nee, niet naar een willekeurige film op tv of op Netflix. Denk eens terug aan je kindertijd: welke film heeft toen veel indruk op je gemaakt? Een Disney-film misschien? The NeverEnding Story? Pippi Langkous? The Goonies? Regel die film en kijk ‘m! Liefst alleen, zodat je weer even teruggeworpen kunt worden in de tijd.
 • 55
  Kijk een Ted talk
  Als je weet wat een Ted Talk is, dan weet je ook dat ze superinspirerend kunnen zijn. Als je het niet weet: googelen maar! Kijk een paar Ted Talks in je vakantie. Kies niet iets over het onderwijs, maar iets waar je persoonlijk iets aan hebt. Op de website vind je een top 10. Een andere aanrader is de Universiteit van Nederland. Zo veel interessante onderwerpen, dat wordt lastig kiezen!
 • 66
  Slaap
  Maak meer slaapuren dan je normaal doet. Voldoende slaap maakt je een gezond mens. Probeer in je vakantie eens aan acht tot tien uur slaap te komen op een nacht. Nee, het is niet erg om vroeg naar bed te gaan als je vakantie hebt. Als je veel en goed slaapt, word je beloond. Met een fit lijf.
 • 77
  Hang je was buiten.
  Stop je was niet snel in een droger, maar hang het buiten te drogen. Huisstofmijt houdt niet van schoon en fris. Daarnaast krijg je een heel fijn gevoel van slapen tussen schone lakens met een zomerbriesje.

Archief Tips

DELEN