Home Top 10 en tips 7 x tips om het voetballen in de pauze leuk te houden

Top 10 en tips

7 x tips om het voetballen in de pauze leuk te houden
7

Op iedere school wordt gevoetbald. Dat gaat niet altijd vanzelf en het wil nog weleens een doorn in het oog van de pleinwacht zijn. Welke regels gelden er nu eigenlijk? En wie heeft er gelijk? Check deze tips om het voetballen op school leuk te houden én leuker te maken.

1 Zorg voor een scheidsrechter

Laat de kinderen van tevoren afspreken wie scheidsrechter is. Iedereen die mee voetbalt in de pauzes moet een keer scheidsrechter zijn. De harde afspraak is: de scheidsrechter heeft altijd gelijk, ook al heeft hij geen gelijk. Je kunt zelfs gele en rode kaarten invoeren.

2 Hang de regels op een duidelijke plek op

Hang de regels op bij het voetbalveld. Wat is eerlijk spel? Kinderen kunnen elkaar daar ter plekke op wijzen. Als iemand zich er niet aan kan houden, mag hij even niet meer meedoen.

3 Wissel wekelijks van team

Maak zelf iedere week teams en gooi die teams steeds flink door elkaar. Er wordt niet gewisseld tussendoor. Als een kind het er niet mee eens is, moet hij of zij iets anders kiezen om te doen in de pauze.

4 Doe zelf mee!

Doe zelf mee! (Of één van je collega’s.) Fungeer als coach/trainer/scheidsrechter en wees zeer consequent: bij onsportief gedrag of ruzie ga je uit het spel of mag je de volgende dag niet mee voetballen. Wees enthousiast en trap zelf af en toe ook eens balletje mee!

5 Laat de kinderen zelf afspraken bedenken

Laat de kinderen zelf afspraken bedenken en deze op papier zetten. Hang de regels op in de klas. Als een regel niet blijkt te werken, mogen de kinderen zelf bedenken hoe het opgelost en eventueel aangepast kan worden.

6 Speel ook een ander balspel

Laat de kinderen niet de hele pauze voetballen. In de lange pauze kunnen ze bijvoorbeeld de helft van de tijd voetballen en de andere helft van de tijd mag er een ander (bal)spel gedaan worden. Zo geef je ook kinderen die niet van voetbal houden de mogelijkheid om mee te spelen en houd je het voetballen kort maar krachtig.

7 Evalueer het voetballen

Neem na de pauze even een paar minuten om het voetballen te evalueren. Bespreek kort wat er goed ging en wat niet. Benoem de leermomenten en laat kinderen bedenken wat oplossingen kunnen zijn.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer top 10 en tips

Effectief vergaderen: 7 tips

7 tips om effectief te vergaderen

Creatieve manieren om een boekbespreking te houden: 8 tips

8 tips om de boekbespreking eens anders te doen

Bespaar tijd op het mailen met ouders: 10 tips

10 tips om tijd te besparen op mailen met ouders

Motiveer je leerlingen: 9 tips

9 tips om je leerlingen te motiveren
14,840FansLike
4,858VolgersVolg
5,766VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Gezond het nieuwe jaar in

Gezond het nieuwe jaar in: gratis lessuggesties via Mijn Malmberg.

December

De allerleukste lessuggesties rondom 'december'.

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Fobiecollega

Het liefst zou zij alle ballonnen uit de school verbannen.

Mijn vader heeft niet eens een fiets

Op een dag begonnen de omwonenden te klagen: er stonden zoveel auto’s op hun parkeerplaatsen. En er was een auto beschadigd...

116

In het lokaal staan meer studenten, bleek van schrik.