Home Juf Naomi Bevalling

Column Juf Naomi

Bevalling
B

Juf Naomi Smits (38) staat stralend voor groep 3 & 8 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (2). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes, James Bond en flamingo’s.

‘Had je moeder wel verdoving?’ vraagt Khalid, ‘dat werkt namelijk goed.’

‘Had je moeder wel verdoving?’ vraagt Khalid, ‘dat werkt namelijk goed.’

Het is feest in de klas, want Michelle heeft een broertje gekregen. Trots zit ze in de kring om over de nieuwe aanwinst in de familie te vertellen. Haar vader zit er ook bij en heeft een blad met traktaties vast. Die mag Michelle straks uitdelen. Vader en dochter stralen van oor tot oor. De dag is prachtig begonnen.

De kinderen hebben wat vragen voor Michelle en haar vader en die wil het tweetal maar al te graag beantwoorden. Floor vraagt of het broertje goed slaapt en drinkt. Anna vraagt of ie veel huilt en Raf vraagt of de baby lief is. Op alle vragen antwoordt Michelle volmondig ja. ‘Maar hij houdt me ’s nachts wel wakker met zijn gejank.’ Duidelijke taal zo om tien over half negen.

Dan vraagt Sam aan Michelle hoe de bevalling is geweest. Michelle kijkt wanhopig naar haar vader, want ja, dat weet ze niet zo goed. ‘Het was een keizersnede, dus dat was pijnlijk,’ vertelt haar vader. ‘Maar het is gelukkig goed gegaan,’ voegt Michelle er haastig aan toe. ‘Had je moeder wel verdoving?’ vraagt Khalid, ‘dat werkt namelijk goed.’ Ik kijk Sam en Khalid verwonderd aan: het lijkt alsof de twee heren zo uit een ziekenhuisserie zijn gestapt.

Mila wil eigenlijk wel even weten wat een keizersnede is en dus zijn alle ogen op mij gericht. Gelukkig heb ik vroeger tijdens de biologielessen op de middelbare school goed opgelet. Nou ja, de lessen over weekdieren, geleedpotigen en fruitvliegjes konden me gestolen worden, maar de stof over het menselijk lichaam en de voortplanting vond ik reuze interessant. Als een gynaecoloog-in-de-dop leg ik mijn zes- en zevenjarigen het verschil uit tussen een natuurlijke bevalling en een keizersnede. Ze hangen aan mijn lippen.

Livia vindt het maar raar. ‘Als die baby zo groot is, dan kan hij toch niet daaruit komen?’ Ze ondersteunt haar verhaal met handgebaren en het wijzen naar. ‘Tja, toch is het zo,’ vertel ik en ik haal Moeder Natuur er maar even bij.
Evi vertelt dat zij met de pomp is gehaald en dan passeren de (horror)bevallingen de revue. Ik ben aangenaam verrast over de kennis van mijn groep: bijna alle kinderen weten hoe ze ter wereld zijn gekomen. Bij al die verhalen horen trouwens heel veel lastige vragen. En die mag ik natuurlijk beantwoorden. De vader van Michelle heeft ondertussen de traktaties neergezet en kijkt met een grote glimlach hoe ik me hieruit red. Na een dik half uur is groep 3a volledig en óók op de hoogte van stuitliggingen, persweeën en hormonale disbalansen. De kinderen zijn uiterst tevreden met mijn uitleg en na de allerlaatste vragen en opmerkingen is het tijd voor de leesles.

Een les over het krijgen van een baby? Geloof me, het is een hele bevalling.

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Uit het systeem

Juf Naomi staat haar mannetje.

Een waar genoegen

De laatste column van juf Naomi

Trouw tot de bovenbouw

De groep 8 van juf Naomi wil nog niet trouwen.

Een nieuw begin

Juf Naomi start het nieuwe jaar op een andere school.
14,840FansLike
4,844VolgersVolg
5,762VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

21e eeuwse vaardigheden

De allerleukste lessen rondom de 21e eeuwse vaardigheden.

Sinterklaas 2017

De allerleukste lessen rondom Sinterklaas!

Meester van de maand mei 2018: Bram Lindhout

Meester Bram switchte van het bankwezen naar het onderwijs!