Home Juf Naomi Eén groot feest

Column Juf Naomi

Eén groot feest
E

Juf Naomi Smits (38) staat stralend voor groep 3 & 8 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (2). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes, James Bond en flamingo’s.

'Hoppa! Een handvol glitters door de lucht!'

'Hoppa! Een handvol glitters door de lucht!'

‘Zitten ze er nog aan?’ vraag ik quasi bezorgd. Sterre knikt van ja. Zojuist hebben Jade en Emma aan haar oren getrokken, want een jarige job gaat volgens het liedje nooit verloren. Daarna volgen de twee violen, een trommel en een fluit en alle buitenlandse versies van ‘Fijne verjaardag voor jou’.

Sterre is 7 jaar geworden en dat vieren we zoals altijd met toeters en bellen; er zijn felicitatiekaarten, lekkere traktaties, slingers en als kers op de (verjaardags) taart mag het feestvarken tijdens het toezingen boven op de tafel staan én een tekenfilmpje uitkiezen dat we in de pauze gaan kijken. In groep 3 maken we van jarig zijn één groot feest. Maar hoe kan het ook anders met een juf die dol is op feesten.

Foute feestjes, themafeestjes, glitterfeestjes, juffenfeestjes… valt er iets te vieren, dan sta ook ík boven op een tafel. En dus vieren we in onze klas – naast de verjaardagen, feestdagen en geboortes van broertjes/zusjes/kittens/puppy’s – ook dat de tand van Emma eruit is gegaan en dat Niene haar zwemdiploma heeft gehaald. We juichen voor Joep die niet van lezen houdt, maar toch een boek over mummies heeft uitgelezen. We highfiven met Laura die het winnende doelpunt heeft gescoord en we dansen met Lola die eindelijk haar veters kan strikken. Mijn lieve leerlingen zijn oprecht blij voor alle feestelingen en delen maar al te graag mee in de vreugde.

Dat ik soms voor de gek word gehouden als het om deze mooie mijlpalen gaat – want Lola kon haar veters toch al strikken en Niene had dat diploma al een week – mag de pret niet drukken. Blijkbaar zijn deze kinderen net als hun juf dol op fuiven en vieren.

Zelfs de lessen geef ik een feestelijk tintje, wederom tot groot genoegen van mijn 6- en 7-jarigen. Een saaie rekenopdracht? Stukjes confetti kun je ook tellen. Een woordrijtje netjes gelezen? Hoppa! Een handvol glitters door de lucht. Een nieuw project? Kleurrijke themaslingers leuken de boel én het lokaal altijd op. Uitgebreid uitpakken is niet nodig; een kleine attentie toevoegen maakt het al speciaal. Het moge duidelijk zijn: in groep 3 is het echt het hele jaar door feest. Als Sterre de klassen langsgaat om mijn collega’s te trakteren, komt de jarige Eefje uit groep 5 mijn klas in met zelfgebakken koekdrollen. Terwijl ik haar verjaardagskaart versier – uiteraard met glitters en flamingostickers – en mijn lieve leerlingen ook voor Eefje zingen, hoor ik haar feesthulpje Saar fluisteren: ‘Zie je nou wel. Het is pas feest als je hier bent geweest!’ En zo is het maar net. Hoera!

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Uit het systeem

Juf Naomi staat haar mannetje.

Een waar genoegen

De laatste column van juf Naomi

Trouw tot de bovenbouw

De groep 8 van juf Naomi wil nog niet trouwen.

Een nieuw begin

Juf Naomi start het nieuwe jaar op een andere school.
14,840FansLike
4,857VolgersVolg
5,766VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Gezond het nieuwe jaar in

Gezond het nieuwe jaar in: gratis lessuggesties via Mijn Malmberg.

December

De allerleukste lessuggesties rondom 'december'.

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Troefkaartjes

Spelkaartjes om elkaar af te troeven. Wie weet de meeste antwoorden?

Juffenzus

Juf Astrid heeft een juffenzus.

21e eeuwse vaardigheden

De allerleukste lessen rondom de 21e eeuwse vaardigheden.