Home Juf Naomi Glitter & glamour

Column Juf Naomi

Glitter & glamour
G

Juf Naomi Smits (38) staat stralend voor groep 3 & 8 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (2). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes, James Bond en flamingo’s.

De tent staat drie uur lang volledig op zijn kop!

De tent staat drie uur lang volledig op zijn kop!

Het is nog pikkedonker als ik me door de verse sneeuw een weg baan naar school. Onder mijn dikke winterjas prikt mijn paillettenjurk en ook mijn gouden legging schuurt in mijn snowboots. Weer of geen weer; vandaag vieren we het juffen- en meesterfeest op onze school. Met dit jaar als thema ‘glitter & glamour’ en ja, dat is mij toch wel op het lijf geschreven.

De dag ervoor heb ik samen met groep 3 de klas versierd en alles klaargezet voor dit jaarlijkse festijn. Zo hebben we – op vriendelijk doch dringend verzoek van Riley en Jayden – een heuse discovloer gecreëerd. Jelle en Julie smeekten me om bingo te spelen en Lola zag het wel zitten om met deze vrieskou snoep te happen. Ik sputterde nog enigszins tegen, en gooide de ‘wie-jarig-is-mag-het-zeggen’-regel erin. Helaas. Het was zesentwintig tegen één en dus ging ik na schooltijd nog op zoek naar een afwasteil en kon ik de bingomolen afstoffen.

Eenmaal op school – waar de stemming er onder de collega’s al goed inzit – zet ik nog wat feestelijke puntjes op de i. Het feest kan beginnen! Als al mijn lieve leerlingen in de klas zijn, is het tijd voor zingen en cadeautjes. Mijn duo en ik worden ontzettend verwend. Dat ik me bezwaard voel omdat ik pas een kleine maand voor de groep sta, wordt vakkundig weggewuifd door mijn groepsouder: ‘Geniet er maar van, jullie doen zo veel voor de kinderen!’

En dan barst het feest écht los! De tent staat drie uur lang volledig op zijn kop! Riley en Jayden showen hun coole dancemoves en ook de verlegen Joep swingt de pan uit. Jamie en Elle hebben de snelste tijd bij het snoephappen en Mara slurpt stiekem de restjes bubbels uit de flessen kinderchampagne. We kijken filmpjes, laten ons schminken, eten chips en rapen confetti bijeen om die vervolgens weer door de klas heen te gooien. Tot slot spelen we nog vijf potjes bingo en dan ben ik volledig gesloopt.

Nadat ik mijn stuiterballen naar huis heb gestuurd, veeg ik kilo’s glitters op en verruil ik mijn glitterpak voor een wat relaxtere outfit. Ik neem plaats achter mijn bureau om een begin te maken met de overdracht en de laatste rapporten. Dan realiseer ik me dat ik ook nog toetsen moet nakijken, de planning voor de komende maand moet maken en over een half uurtje een overleg heb staan met een collega.

Het leven van een leerkracht is niet altijd één groot glitterfeest.

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Uit het systeem

Juf Naomi staat haar mannetje.

Een waar genoegen

De laatste column van juf Naomi

Trouw tot de bovenbouw

De groep 8 van juf Naomi wil nog niet trouwen.

Een nieuw begin

Juf Naomi start het nieuwe jaar op een andere school.
14,840FansLike
4,844VolgersVolg
5,762VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

21e eeuwse vaardigheden

De allerleukste lessen rondom de 21e eeuwse vaardigheden.

Sinterklaas 2017

De allerleukste lessen rondom Sinterklaas!

Meester van de maand mei 2018: Bram Lindhout

Meester Bram switchte van het bankwezen naar het onderwijs!