Home Juf Naomi Incognito

Column Juf Naomi

Incognito
I

Juf Naomi Smits (38) staat stralend voor groep 3 & 8 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (2). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes, James Bond en flamingo’s.

In al die jaren dat ik voor de klas sta, ben ik op mijn vakanties altijd leerlingen, ouders of andere bekenden uit het onderwijs tegengekomen.

In al die jaren dat ik voor de klas sta, ben ik op mijn vakanties altijd leerlingen, ouders of andere bekenden uit het onderwijs tegengekomen.

‘Hé juf, jij ook hier!’ Verschrikt kijk ik op. Ik heb zojuist mijn tanden in een overheerlijke pasteis de nata gezet en loop zomaar een ouder van school tegen het lijf. Beetje raar zo in dit Portugese cafeetje waar ik tamelijk onhandig de kruimels van mijn kin veeg. Na een gezellig kletspraatje wensen we elkaar een fijne vakantie toe. Buiten moet mijn echtgenoot lachen en schampert: ‘Jij bent ook nooit ergens veilig!‘

Dat klopt als een bus. In al die jaren dat ik voor de klas sta, ben ik op mijn vakanties altijd leerlingen, ouders of andere bekenden uit het onderwijs tegengekomen. Op Aruba ben ik gespot door een gezin van school. Niet zo grappig als je net iets te veel cocktails hebt gedronken. Bij een Franse wijnboer trof ik een vader van een leerling die flink had ingeslagen en aan de Spaanse kust lagen een paar leerlingen een aantal bedjes verderop. Ik hoor hun moeder nog sissen: ‘Nee, jullie gaan de juf niet storen. Ze heeft ook vakantie. Ga maar met andere kinderen beachvolleyballen.’

Laat ik de allereerste keer dat ik leerlingen tegenkwam niet vergeten. Het Italiaanse gehucht was amper op de kaart te vinden, maar mijn mega-gelato en ik werden betrapt door een olijke tweeling die ik in de klas had gehad. En ja, als je de juf in het buitenland treft, dan moet je natuurlijk even op de foto. Twee vrolijke gezichtjes en een verbaasde juf met een smeltend ijsje in de hand. Vanaf dat moment realiseerde ik me dat je als leerkracht nooit incognito vakantie kunt vieren.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen leerlingen en ouders te ontlopen tijdens je welverdiende vakantie. Of gewoon vriendelijk zwaaien en doorlopen. Wellicht durf je aan te geven dat je met rust gelaten wilt worden. Het kan allemaal. Aan de andere kant: zijn al die ouders en leerlingen zo blij om een leerkracht van school tegen te komen op vakantie? Ik denk het niet.
Toch blijft het bijzonder. Ik bedoel: reken maar eens uit wat de kans is dat je op een bepaalde tijd en op een bepaalde plaats mensen van school ontmoet.

Deze zomer vertoefden we in een huisje op een rustieke camping in een pittoresk Zeeuws dorpje. Aangezien ik mijn leerlingen in alle uithoeken van de wereld tref, had ik me voor vakantie in eigen land uitstekend voorbereid op al die ongemakkelijke ijs-, cocktail- en strandsituaties.
Maar wat bleek? Geen leerling of ouder te bekennen!
Eindelijk eens een volledige incognito vakantie. Maar eerlijk gezegd vond ik dat wel een beetje saai.

Gelukkig nieuw schooljaar!

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Uit het systeem

Juf Naomi staat haar mannetje.

Een waar genoegen

De laatste column van juf Naomi

Trouw tot de bovenbouw

De groep 8 van juf Naomi wil nog niet trouwen.

Een nieuw begin

Juf Naomi start het nieuwe jaar op een andere school.
14,840FansLike
4,844VolgersVolg
5,762VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

21e eeuwse vaardigheden

De allerleukste lessen rondom de 21e eeuwse vaardigheden.

Sinterklaas 2017

De allerleukste lessen rondom Sinterklaas!

Meester van de maand mei 2018: Bram Lindhout

Meester Bram switchte van het bankwezen naar het onderwijs!