Home Juf Naomi Muziekles: rocken in groep 3

Column Juf Naomi

Muziekles: rocken in groep 3
M

Juf Naomi Smits (38) staat stralend voor groep 3 & 8 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (2). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes, James Bond en flamingo’s.

Groep 3 krijgt (rock)muziekles!

Groep 3 krijgt (rock)muziekles!

Stamp stamp klap. Stamp stamp klap. Groep 3 concentreert zich ingespannen op de beat.
De muziekleerkracht trekt haar wenkbrauwen vragend op. Of ik zeker weet dat ik een lied met de kinderen wil schrijven op We Will Rock You van Queen. Ja, dat weet ik zeker. Een beetje muzikale opvoeding kan immers geen kwaad

Niet iedereen klapt en stampt in de maat, maar het begin is gemaakt. Joep deelt mee dat hij dit nummer kent; zijn vader is groot fan van deze koninklijke band. Jamie weet dat de zanger niet meer leeft en Dave vertelt dat een ander nummer van Queen altijd wordt gedraaid als de plaatselijke voetbalclub gewonnen heeft. Na het horen van deze informatie gaat mijn muzikale hart een beat sneller kloppen.

Muziek, ik ben er dol op. Thuis groeide ik op met allerlei soorten muziek. Mijn vader had als motto: ‘Ken je klassiekers.’ Ik kan me helemaal verliezen in een goed nummer, pluis teksten uit en probeer op instrumenten de akkoorden na te spelen. En niet te vergeten al die playbackshows die ik vroeger gaf. Maar om nu zelf muziekles te geven en te zingen…dat vind ik toch altijd een beetje spannend. Ik ben namelijk niet zo geschikt als het gaat om het aanleren van liedjes over fluitketels, vuurstenen en Olga die in de Wolga wordt gegooid. En ik word soms ook een beetje narrig van canon zingen. Maar geef me een rocknummer uit de Top 2000 en ik zorg ervoor dat groep 3 het publiek letterlijk omverblaast.
De muziekleerkracht leert wel al die liedjes-liedjes aan. En zo krijgen mijn lieve leerlingen het beste van twee muzikale werelden.

We gaan verder met het lied. Na het zien van de video – ‘Wow, die haren juf!’ en ‘Wajoo, die bril van die zanger!’ – gaan we aan de slag met de tekst. De kinderen hebben briljante ideeën en laten die al zingend horen. Muziekles is zoveel meer dan muziek maken; het is lezen, rekenen, maar ook spelling en taal. We oefenen met (lettergrepen) tellen, rijmen en woordenschat. Tot in de puntjes wordt er uitgevogeld of de woorden passen op de maat. Nog een kleine aanpassing aan het refrein en dan rockt ons lied van A tot Z.

Groep 3 groep 3 zijn wij (2x)

Wij zijn groep 3 en we zijn heel leuk,
En we liggen vaak in een deuk
Negen jongens zestien meisjes
En in de zomer eten wij graag ijsjes

Groep 3 groep 3 zijn wij (2x)

Wij zijn groep 3 en we lezen met plezier
En volgend jaar gaan we naar groep vier
Juf Naomi en juf Mieske,
Zijn echt waar de aller-allerliefste

Groep 3 groep 3 zijn wij (2x)

Stamp stamp klap. Stamp stamp klap.
‘Gaan we morgen weer zingen, juf?’ vraagt Riley.
Nou, dat klinkt me als muziek in de oren.

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Uit het systeem

Juf Naomi staat haar mannetje.

Een waar genoegen

De laatste column van juf Naomi

Trouw tot de bovenbouw

De groep 8 van juf Naomi wil nog niet trouwen.

Een nieuw begin

Juf Naomi start het nieuwe jaar op een andere school.
14,840FansLike
4,844VolgersVolg
5,762VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

21e eeuwse vaardigheden

De allerleukste lessen rondom de 21e eeuwse vaardigheden.

Sinterklaas 2017

De allerleukste lessen rondom Sinterklaas!

Meester van de maand mei 2018: Bram Lindhout

Meester Bram switchte van het bankwezen naar het onderwijs!