Home Juf Naomi Gelukkig Nieuw Schooljaar!

Column Juf Naomi

Gelukkig Nieuw Schooljaar!
G

Juf Naomi Smits (38) staat stralend voor groep 3 & 8 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (2). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes, James Bond en flamingo’s.

De diagnose van de gemiddelde juf of meester: zwaar verslaafd aan onderwijs.

De diagnose van de gemiddelde juf of meester: zwaar verslaafd aan onderwijs.

Zomervakantie. Voor een leerkracht zijn die vijf weken vrij een welkom moment om het batterijtje op te laden. Even geen groepsplannen en oudergesprekken. Even geen lijm uit haren toveren, brandjes blussen en omgevallen drinkbekers redden. Gewoon even helemaal niks. En dat is best fijn.

Of toch niet? Want op de allereerste vakantiedag sta ik vrolijk en wel in mijn favoriete Action met een waslijst aan materialen die ik allemaal wil aanschaffen voor het nieuwe schooljaar. Ik heb de meest waanzinnige ideeën voor mijn groep 3 en die moeten meteen worden uitgevoerd. Mijn liefhebbende echtgenoot kijkt quasi verbaasd als ik gekleurde plastic bakken in verschillende groottes, brievenbakjes, knutselmaterialen en spelletjes in de winkelwagen mik. ‘We gingen toch vakantie-inkopen doen?’

De diagnose van de gemiddelde juf of meester: zwaar verslaafd aan onderwijs. In de zomer mag dat wel wat minder en is het tijd om af te kicken. Maar dat is nog niet gemakkelijk. De eerste dagen van de vakantie vul ik met shoppen voor het nieuwe schooljaar, een opzet voor de groepsplannen maken en mijmeren over mijn nieuwe klas.
Gelukkig gaat het in de tweede week van de vakantie zienderogen beter met deze patiënt. De kleutergeluiden zijn naar de achtergrond verdwenen en nachtmerries over taakuren maken plaats voor dromen over tropische bestemmingen. In de derde en vierde week van de vakantie ben ik helemaal gewend aan het relaxte, vrije leven en zie ik mezelf weer volledig als vrouw/vriendin/dochter in plaats van als juf. School? Welke school? Digitaal overdrachtsformulier? Nóóit…van…gehoord…
Halverwege de vijfde week treden er echter lichamelijke ongemakken op. Mijn lijf hunkert naar structuur en regelmaat. Naar pleinwacht en leesmaatjes. En zelfs naar dyslexieonderzoeken en Kanjerprotocollen. Ertegen vechten heeft geen zin en dus capituleer ik: nog vóór de startweek start ik met de voorbereiding op het jaar dat komen gaat. Ik check mijn schoolmail, zet big shoppers vol materialen klaar en app tot slot mijn duo om te vragen hoe haar vakantie is geweest en hoe laat ze maandagochtend in de startweek acte de présence geeft. De onderwijsadrenaline begint weer door mijn lijf te gieren.
Helaas valt die startweek altijd gruwelijk tegen. Want hoe goed ik me ook voorbereid, het kost uiteindelijk veel meer werk dan gedacht. Met een prachtig ingericht lokaal, maar enigszins uitgeput begin ik aan de allereerste schooldag. En als een collega uit de bovenbouw dan ook nog eens verkondigt dat het nog acht weken duurt tot de herfstvakantie, neem ik mezelf voor om de volgende keer de Action te vermijden en linea recta richting een bounty eiland te gaan. De hele zomervakantie lang.

Gelukkig Nieuw Schooljaar allemaal! Laten we er samen met onze leerlingen een mooi, leuk, inspirerend en leerzaam schooljaar van maken!

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Uit het systeem

Juf Naomi staat haar mannetje.

Een waar genoegen

De laatste column van juf Naomi

Trouw tot de bovenbouw

De groep 8 van juf Naomi wil nog niet trouwen.

Een nieuw begin

Juf Naomi start het nieuwe jaar op een andere school.
14,840FansLike
4,844VolgersVolg
5,762VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

21e eeuwse vaardigheden

De allerleukste lessen rondom de 21e eeuwse vaardigheden.

Sinterklaas 2017

De allerleukste lessen rondom Sinterklaas!

Meester van de maand mei 2018: Bram Lindhout

Meester Bram switchte van het bankwezen naar het onderwijs!