Home Juf Naomi Goede voornemens

Column Juf Naomi

Goede voornemens
G

Juf Naomi Smits (38) staat stralend voor groep 3 & 8 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (2). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes, James Bond en flamingo’s.

Voor op school hebben de kinderen ook goede voornemens.

Voor op school hebben de kinderen ook goede voornemens.

Het is de eerste maandag na de kerstvakantie. Ik sta bij de deur, schud handen en wens kinderen en ouders een gelukkig nieuwjaar. Met veel plezier vertellen de kinderen wat ze allemaal gedaan hebben de afgelopen twee weken. Er is gelogeerd bij opa en oma, sommigen zijn naar de bioscoop of naar een indoorspeeltuin geweest en met de feestdagen is er lekker veel gesnoept. Wat zien ze er uitgerust uit, die derdegroepers van me. Ze hebben er zin in. En ik ook.

Om het nieuwe jaar in groep 3 knallend in te luiden, heb ik – een jaarlijkse traditie – kinderchampagne meegenomen. Dat vinden de kinderen maar al te interessant. We gaan snel in de kring zitten waar ik een poging waag de fles te ontkurken. Terwijl ik het ijzerdraadje aan het lospeuteren ben, vraag ik wie er nog goede voornemens heeft. De kinderen kijken me niet-begrijpend aan. Ik parkeer de bubbels op de instructietafel en leg uit wat goede voornemens zijn. Dat het iets is dat je graag (anders) wilt doen, zoals stoppen met roken, meer leuke dingen doen, meer sporten of niet meer roddelen. En dat mensen dit dan aan het begin van het nieuwe jaar gaan proberen.

Olaf steekt meteen zijn vinger op: hij heeft als voornemen meer te gaan tennissen. Jeff belooft zijn moeder elke dag in huis te helpen, waarop Zoë reageert dat zij haar vader beter gaat helpen bij het opruimen van de schuur. Nic oppert goed voor zichzelf te zorgen: hij bedenkt ter plekke dat hij vanaf nu elke avond zijn bord leegeet.
Voor op school hebben de kinderen ook goede voornemens. Zo is een aantal kinderen van plan om supergoed naar de juffen te luisteren. Frederik gaat zijn werkbak vaker opruimen en Lise probeert dit jaar nog stiller te werken. Rayano stelt voor om minder wilde spelletjes in de pauze te doen, Mounia gaat elke dag nog meer lezen en Dave laat weten dat iedereen het voornemen moet hebben om niet meer te jokken of brutaal te doen. Sepp hoopt tot slot dat we er met z’n allen weer zo’n fijn jaar van gaan maken in de klas. Er wordt instemmend geknikt. Op al deze mooie en goede voornemens moet zeker geproost worden.

Ik pak de bubbels er weer bij, schud een beetje en onder het luid gejuich ontkurk ik de fles. Dat de kurk het plafond in vliegt én dat het één grote plakzooi wordt, maakt me niks uit. Vliegensvlug schenk ik de champagne in en vervolgens heffen we het glas.

Op 2018. Op nieuwe rondes en nieuwe kansen. Op een heel nieuw jaar waarin we mogen groeien, bloeien en ons laten verwonderen. Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Uit het systeem

Juf Naomi staat haar mannetje.

Een waar genoegen

De laatste column van juf Naomi

Trouw tot de bovenbouw

De groep 8 van juf Naomi wil nog niet trouwen.

Een nieuw begin

Juf Naomi start het nieuwe jaar op een andere school.
14,840FansLike
4,844VolgersVolg
5,762VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

21e eeuwse vaardigheden

De allerleukste lessen rondom de 21e eeuwse vaardigheden.

Sinterklaas 2017

De allerleukste lessen rondom Sinterklaas!

Meester van de maand mei 2018: Bram Lindhout

Meester Bram switchte van het bankwezen naar het onderwijs!