Home Juf Naomi Hittegolf

Column Juf Naomi

Hittegolf
H

Juf Naomi Smits (38) staat stralend voor groep 3 & 8 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (2). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes, James Bond en flamingo’s.

Sommige ouders sturen opeens allerlei aangebrande mails en drijven mij en mijn collega’s tot waanzin.

Sommige ouders sturen opeens allerlei aangebrande mails en drijven mij en mijn collega’s tot waanzin.

Het is dinsdagmiddag. De mussen vallen van het dak en er heerst een opmerkelijke stilte in de klas. Een aantal kinderen ligt sloom in de leeshoek stripjes te lezen, een groepje meiden is in slow motion aan het knutselen en Dirk, Khalid en Douwe vullen met militaire precisie alle bidons en waterflesjes bij.

De afgelopen week is het kwik gestegen en er wordt gesproken van een hittegolf. Tja, en als je hittegolf en onderwijs bij elkaar optelt, dan krijg je als uitkomst dat zowel leerkrachten als leerlingen nergens puf voor hebben.
Zelf zit ik aan de instructietafel een spelletje te spelen met Loek, Fiene en Sam. Het is zelfs hier te warm voor, want het zweet parelt op mijn voorhoofd. ‘Je bent af, juf!’ Loek kijkt me triomfantelijk aan. En hoewel ik normaliter een zeer fanatieke Stef Stuntpiloter ben, neem ik dit keer niet eens de moeite om mijn verlies te verdedigen. Ook daar is het te warm voor.

Eigenlijk zou ik aan mijn to do-lijstje moeten beginnen, want het is nog zo’n drie weken tot het eind van het schooljaar en dat betekent rapporten, overdrachten, eindfeest, opruimen, musical en afscheid van groep 8, kennismaken met de nieuwe klas… ik krijg het nóg warmer als ik daar aan denk.
Ik ben trouwens niet de enige die last heeft van de hitte. Sommige ouders sturen opeens allerlei aangebrande mails en drijven mij en mijn collega’s tot waanzin. Komt dat er ook nog eens bij. Alsof we het nog niet warm genoeg hebben.

Ik besluit de rest van het spel op mijn stoel te blijven zitten en kijk geamuseerd naar mijn groep. Wat ga ik dit clubje missen. Zoals de verlegen Nina die vorige week uit zichzelf een kanjeroefening voor wilde doen. En Roy die graag een mopje tapt, en Fiona die alles over ons koningshuis blijkt te weten. Ik glimlach om Michelle die weer lekker enthousiast een liedje uit Frozen aan het zingen is en om Livia, Emma en Julia, die verhit kibbelen om de gouden glitters en een minuut later weer BFF’s zijn. Ik neem mijn 24 lieve leerlingen stuk voor stuk op en bewonder ze om hun verwondering, doorzettingsvermogen, leergierigheid en talenten. Ook deze groep heb ik in mijn hart gesloten. Het was een fantastisch jaar. Van begin tot eind, van A tot Z. Ik voel de tranen in mijn ogen branden.

‘Juf? Juhuf… doe je weer mee?’ Sam houdt mijn speelmuntjes voor mijn gezicht. Ik schrik op, slik even en knik van ‘ja’. Tijd voor een revanche.
Na mijn vliegensvlugge overwinning komt Didi naast me zitten. Terwijl ze haar hoofd tegen me aan vlijt, zucht ze: ‘Ik heb het zó warm, juf, dat ik niet eens kan zeggen dat ik je lief vind…’

Als ik eenmaal thuis ben, stroomt er een (hitte)golf van verdriet door me heen. Ik laat het maar even gaan. Een ijskoud gevoel op een snikhete dag. Het schooljaar is nu echt (bijna) voorbij.

Fijne zomervakantie allemaal! Rust goed uit en geniet met volle teugen!

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Uit het systeem

Juf Naomi staat haar mannetje.

Een waar genoegen

De laatste column van juf Naomi

Trouw tot de bovenbouw

De groep 8 van juf Naomi wil nog niet trouwen.

Een nieuw begin

Juf Naomi start het nieuwe jaar op een andere school.
14,840FansLike
4,844VolgersVolg
5,762VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

21e eeuwse vaardigheden

De allerleukste lessen rondom de 21e eeuwse vaardigheden.

Sinterklaas 2017

De allerleukste lessen rondom Sinterklaas!

Meester van de maand mei 2018: Bram Lindhout

Meester Bram switchte van het bankwezen naar het onderwijs!