Home Juf Naomi Kikker in je bil

Column Juf Naomi

Kikker in je bil
K

Juf Naomi Smits (38) staat stralend voor groep 3 & 8 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (2). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes, James Bond en flamingo’s.

Maar boontje komt op de een of andere manier altijd om z'n loontje.

Maar boontje komt op de een of andere manier altijd om z'n loontje.

Loszittende veters, scheetkussens op je stoel én nepdrollen op je bureau. Wat ben ik blij als 1 april in het weekend valt. Kijk, ik vind het geweldig om mijn lieve leerlingen voor de gek te houden. Dat doe ik het liefst het hele jaar door. Maar boontje komt op de een of andere manier altijd om z’n loontje. En de hele dag op mijn hoede zijn; dat is niks voor mij.

Vorig jaar viel grapjesdag op een zaterdag. Dat weerhield mij er niet van om mijn groep 3 eens flink in de maling te nemen. De dag ervoor vertelde ik de klas met een roestvrijstalen gezicht dat we door het geldproject en het bezoek aan het theater flink achterliepen op de planning. En dat ze zich dus de volgende dag op school moesten melden om alles af te maken. Op hun vrije zaterdag nota bene! De ouders die tijdens de inloop aanwezig waren, hadden mijn streek meteen in de gaten en speelden mijn vileine spelletje acuut mee.

Op vierentwintig gezichten kon ik de paniek aflezen. Want voetbalwedstrijden, hockey, feestjes…hoe moest dat nu? Ik meldde dat ik alle sportclubs en feestvarkens al had ingelicht en dat alle kinderen daar later mochten komen. Maar ze moesten eerst op school hun taken afmaken. Wat had ik een lol. De hele ochtend lang.

Toen tegen het einde van de ochtend Anne moest huilen, omdat ze het feest van opa en oma echt niet wilde missen, besloot ik de boel op te biechten. 1 april, kikker in je bil.
Wat had ik groep 3 goed gefopt. ‘Ik geloofde je echt, juf!’ zei Khalid. Ook Michelle vond het een goede grap. Zelfs Anne lachte door haar tranen heen.
Bij het naar huis gaan zei Sem: ‘Wacht maar, juf. We zullen je terugpakken! Op een moment dat je het niet verwacht!’ ‘Kom maar op!’ was mijn strijdlustige antwoord.

De volgende ochtend liep ik nietsvermoedend door de stad. Ik bevond me net op de Oude Gracht toen ik een appje kreeg van mijn groepsmoeder. Twee foto’s van de leerlingen van groep 3 bepakt en bezakt met schooltassen voor een dichte schooldeur met de tekst: ‘Juf? Waar blijf je nou? We moesten toch naar school? We willen echt graag naar school!’

Nu sloeg de paniek bij mij toe. Hadden de kinderen de grap niet begrepen? Hadden ze hun ouders niks verteld? Ik had de grap toch duidelijk uitgelegd? Het zweet brak me uit en voor heel even voelde ik me een erg slechte juf.

Ping. Nog een appje: ‘Hahaha. 1 april, kikker in je bil! Het idee kwam van Sem: even de juf terugpakken!’ En dat was gelukt. Voor mij dus geen grapjesdag meer. Ik heb mijn lesje wel geleerd.

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Uit het systeem

Juf Naomi staat haar mannetje.

Een waar genoegen

De laatste column van juf Naomi

Trouw tot de bovenbouw

De groep 8 van juf Naomi wil nog niet trouwen.

Een nieuw begin

Juf Naomi start het nieuwe jaar op een andere school.
14,840FansLike
4,844VolgersVolg
5,762VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

21e eeuwse vaardigheden

De allerleukste lessen rondom de 21e eeuwse vaardigheden.

Sinterklaas 2017

De allerleukste lessen rondom Sinterklaas!

Meester van de maand mei 2018: Bram Lindhout

Meester Bram switchte van het bankwezen naar het onderwijs!