Home Leestips Binnenstebinnen

Leestips

Binnenstebinnen
B

door Jan Paul Schutten en Arie van ‘t Riet

Veel kinderen weten wel wat röntgenfoto’s zijn, zeker de kinderen die weleens een bot gebroken hebben. Het boek heeft in eerste instantie niet veel uitleg nodig: röntgenfoto’s van dieren en planten. Hoe bijzonder dat is, merk je als je gaat bladeren en vervolgens gaat lezen. Duik samen met je groep in de binnenkant van dieren. Een uil lijkt wel omgekeerde knieën te hebben, het schild van een schildpad is echt een goed pantser en de eekhoorn lijkt zo schattig aan de buitenkant, maar van binnen…

Tips om dit boek te gebruiken in de klas

  • Dit boek is geschikt voor alle groepen.
  • Het boek is allereerst geschikt om in de klassenbibliotheek te hebben. Veel kinderen zullen alleen al gefascineerd zijn door de prachtige foto’s.
  • Het boek is ook uitermate geschikt om voor te lezen (midden- en bovenbouw). Jan Paul Schutten snapt de humor van kinderen en hij maakte de teksten zo dat ze zowel leerzaam als vermakelijk zijn.
  • Staat je school in de buurt van Rotterdam? Dan is het wel heel tof als je met de groep naar het Natuurhistorisch Museum kunt gaan, want daar is een tentoonstelling van nog veel meer foto’s van Arie van ’t Riet.
  • Houd de nieuwsbrief van Mijn Malmberg in de gaten (of de website zelf), want binnenkort verschijnen er lesbrieven (aardrijkskunde/geschiedenis/natuur) met dit boek als uitgangspunt. In de lesbrieven wordt dieper ingegaan op bijvoorbeeld de historie van röntgen of hoe de douane probeert – onder andere met behulp van röntgen – de smokkel van dieren tegen te gaan.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Boer Boris heeft het heet!

Boer Boris helpt de dieren tijdens de warme dagen!

Catharsia

Een prachtig vormgegeven onderwijsboek!

De vrolijke plantenencyclopedie

Hét plantenboek dat kinderen écht willen lezen!

Toen het oorlog was, 1939-1945

Een non-fictieboek over de Tweede Wereldoorlog!
14,806FansLike
4,749VolgersVolg
5,763VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

De zee

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

Groeien en bloeien

De allerleukste lessuggesties rondom groeien en bloeien.

Kinderpraatje: schrijver

"Juf, dit verhaal heeft die schrijver uit zijn hoofd gezogen!"

Leestip: En toen kwam Sam

Een prachtig verhaal over een indrukwekkende berghond.

Glow in the dark

De sensatie verspreidt zich als een olievlek over het plein. ‘Misschien wordt ze wel heel ziek!’