Home Leestips Boer Boris heeft het heet!

Leestips

Boer Boris heeft het heet!
B

Door Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris heeft het heet!

Onderbouwleerkrachten kennen Boer Boris natuurlijk allang. Het bedachtzame en slimme kleuterboertje dat van alles meemaakt, samen met de dieren op zijn boerderij. Boer Boris zit al in veel harten van kinderen en leerkrachten. In dit nieuwste boek is het warm! De zon schijnt fel en de dieren op de boerderij liggen allemaal voor pampus. Die arme schapen hebben het ook zwaar, met hun wollen jas aan. Gelukkig kan Boer Boris dat wel regelen.

Tips om dit boek te gebruiken

  • We hebben zoveel warme dagen tegenwoordig, dus de kinderen zullen zich meteen goed kunnen inleven in dit thema. Lees het boek voor. Het is geschikt voor groep 1/2 en groep 3 geniet er ongetwijfeld ook nog van.
  • Laat de kinderen het verhaal van Boer Boris heeft het heet! Maak een verteltafel met de bijbehorende dieren of laat ze het verhaal buiten opvoeren. Er zijn vast kinderen die even een schaap willen spelen.
  • Kijk of je ergens (onbewerkte) wol kunt krijgen en laat de kinderen het ruiken en voelen. Vraag er bijvoorbeeld naar bij een kinderboerderij. De wol voelt wat vettig en ruikt echt naar schaap – heel anders dan je trui van wol. Op Schooltv staat een uitzending van Huisje Boompje Beestje over hoe een wollen trui gemaakt wordt.
  • Ted van Lieshout en Philip Hopman hebben een filmpje gemaakt over Boer Boris heeft het heet! Hierin presenteren Ted en Philip hun boek tussen de schapen, die intussen geschoren worden.
  • Boer Boris heeft ook een eigen lied. En er zijn nog veel meer filmpjes over hem. En luisterboeken! Zoek op YouTube naar Boer Boris of kijk op boerboris.nl.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Socrates op sneakers

Maak gesprekken nóg leuker met Socrates op sneakers!

Boer Boris heeft het heet!

Boer Boris helpt de dieren tijdens de warme dagen!

Catharsia

Een prachtig vormgegeven onderwijsboek!

De vrolijke plantenencyclopedie

Hét plantenboek dat kinderen écht willen lezen!
14,836FansLike
4,816VolgersVolg
5,759VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom 'zomer'.

De zee

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

Frietjes!

Natuurlijk valt een kind een gat in zijn hoofd en komen hulpouders niet opdagen.

Leestip: De oma van mijn oma van mijn oma

Waar zullen onze kinderen wonen? Wat voor werk zullen ze doen? Zullen ze een partner vinden? Zullen ze wel gelukkig zijn? Een vooruitblik op de toekomst van onze kinderen.

Kopieerschool

Er is niks aan te doen. Mijn zoon zit nou eenmaal op een kopieerschool.