Home Leestips Keizer Ei

Leestips

Keizer Ei
K

Door Karst-Janneke Rogaar

Keizer Ei

Dit boek is zo geinig en eigenzinnig! Laat je verleiden door Heid, Teit en keizer Ei. Geheimzinnige feitjes gebeitst in een eindeloze reis naar een fontein.

Nee hoor, alle geintjes op een stokje, je hoeft niet bang te zijn voor een onleesbaar verhaal. Het zit wel vol met ei-woorden, het verhaal is absurd, maar zeker niet zonder rode draad of plot. Het is grappig en erg knap bedacht. Ook de illustraties zijn leuk en ze passen bij de doelgroep. Nu, genoeg vleierij! Weifel niet langer en zeil mee naar het eiland van keizer Ei!

 

Tips om dit boek te gebruiken

  • Dit boek is geschikt voor groep 3 (vaardige lezers) en hoger. Het is ook prima bruikbaar in de bovenbouw, zeker als er nog sprake is van een regelmatige ei/ij-verwisseling.
  • Lees het boek zelf. Niet omdat het nodig is (nou ja, misschien een beetje), maar omdat je dan de lol van het verhaal vast ervaart. En misschien zijn er woorden waar je even over na wilt denken…
  • Lees het boek voor aan de klas of laat het voorlezen door de kinderen. Schroom niet om het een aantal keer te herhalen. Er staan tenslotte echt onbekende ei-woorden in.
  • Laat kinderen het boek samen (hardop) lezen.
  • Laat kinderen een tekening maken met zoveel mogelijk ei-woorden (uit het boek) erin. Het wordt een zoekplaat. Als de tekening af is, mogen anderen proberen alle woorden te ontdekken.
  • Misschien kun je zo’n verhaal ook wel maken met ij-woorden, of met eu of ui? Een leuke uitdaging voor de kinderen.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Scheid

Scheid: positief handboek over scheiding

Keizer Ei

Keizer Ei: een gEInig en EIgenzinnig boek!

10 Kinderboeken die je gelezen móet hebben volgens deze experts

Juf Suzanne is specialist jeugdliteratuur.

Socrates op sneakers

Maak gesprekken nóg leuker met Socrates op sneakers!
14,840FansLike
4,833VolgersVolg
5,764VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

Kinderpraatje: frisse neus halen

Tim: ‘Juf ik wil niet naar buiten. Het regent.’ Juf: ‘Het is goed om een frisse neus te halen.’ Aron: ‘Dan steken we toch onze neus door het raam?’ Tim: ‘Met een rietje, dan kan ons hoofd binnen blijven!’

Veertig dagen vakantie

Het klinkt misschien dan ook heel gek als ik zeg: laten we die lange zomervakantie afschaffen…

Winter 2017

Leuke lessen rondom de winter bij de methode.