Home Leestips Kunst knutselen

Leestips

Kunst knutselen
K

door Susie Brooks

Als je erover nadenkt hoeveel je met je groep in een jaar knutselt, en dat jaar in jaar uit, dan is het niet zo gek dat je weleens geen inspiratie hebt. Gelukkig staat het internet vol met ideeën, maar dat is dan meteen weer zoveel… Lang leve de knutselboeken! Het boek heet Kunst knutselen, maar alles wat je knutselt, is toch eigenlijk kunst?!

Wij vinden de puppy’s van krantenpapier zó leuk! Maar de gevlochten flats bieden ook leuke mogelijkheden. Het boek staat bomvol originele ideeën, die tot mooie resultaten leiden. Wat wil je nog meer? Meeknutselen misschien?

Tips om dit boek te gebruiken in de klas

  • Dit boek is geschikt voor alle groepen én dus voor alle collega’s.
  • Je kunt kinderen (midden- en bovenbouw) er ook zelfstandig iets uit laten maken. Er staat een icoon bij als er een volwassene nodig is.
  • Je hoeft geen bijzondere materialen te hebben om uit dit boek te knutselen. Er wordt zelfs geopperd om creatief te zijn met de materialen die je hebt: stempelen kan met bladeren, een dop van een pen of met een ballon.
  • Meeknutselen is serieus een leuk idee. Schuif gewoon aan bij een groepje en maak zelf ook wat! Vraag advies aan de kinderen.
  • Laat de kinderen het boek zien en vraag wat ze willen maken. Laat ieder groepje een andere pagina maken uit het boek. De volgende week schuiven de pagina’s door en zo heb je een leuk circuitje voor enkele weken.
  • Het boek heet Kunst knutselen. Filosofeer met de kinderen waarom en wanneer iets kunst is. Is een knutselwerk uit dit boek minder kunst dan een schilderij van Rembrandt? Waarom dan? Wie bepaalt of iets kunst is?

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Boer Boris heeft het heet!

Boer Boris helpt de dieren tijdens de warme dagen!

Catharsia

Een prachtig vormgegeven onderwijsboek!

De vrolijke plantenencyclopedie

Hét plantenboek dat kinderen écht willen lezen!

Toen het oorlog was, 1939-1945

Een non-fictieboek over de Tweede Wereldoorlog!
14,802FansLike
4,730VolgersVolg
5,767VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

De zee

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

Groeien en bloeien

De allerleukste lessuggesties rondom groeien en bloeien.

Groepskaartjes

Kinderen werken en spelen regelmatig in groepjes. Met deze kaartjes kun je de kinderen makkelijk indelen.

Kinderboekenweek 2016

Leuke kinderboekenweeklessen bij de methode.

Spelen met prentenboeken

Spelen met prentenboeken...voor geweldige activiteiten thuis of op school!