Home Leestips Powervrouwen

Leestips

Powervrouwen
P

Door Richard Zuiderveld

Powervrouwen

Cleopatra, Boudica, Mochizuki, Pocahontas en Marie Curie – het zijn namen van legendarische vrouwen die de wereld hebben veranderd. Onze geschiedenis zit boordevol meeslepende verhalen. Maar waarom lezen we zo vaak over mannen? Deze vraag (van een leerling!) zette Richard Zuiderveld aan tot het schrijven van dit fantastische boek over 35 historische vrouwen. Ontdek het verleden door de ogen van piraten, ninja’s prinsessen,  en wetenschappers.

Tips om dit boek te gebruiken

  • Gebruik dit boek in groep 8, het is geschreven voor kinderen van 11 tot 16 jaar. Het bestaat uit 35 losse verhalen, die heel geschikt zijn om voor te lezen.
  • Elk verhaal sluit af met een tekstje Hoe loopt het af? Vraag dat eerst aan de kinderen: wat weten zij al over deze gebeurtenissen of hoe denken zij dat het afloopt?
  • De verhalen zijn rijk geïllustreerd. Dat maakt het aantrekkelijk voor de kinderen om ook zelf in het boek te lezen. Elk verhaal beslaat ongeveer drie pagina’s.
  • Veel verhalen zijn geschreven vanuit het perspectief van de betreffende vrouw. Zo leef je meteen mee met haar verhaal. Het nodigt ook uit om er met de groep over te praten: wat waren eigenschappen van deze vrouwen die ze onbewust of bewust gebruikten om iets te betekenen in de wereld?
  • Het boek is mooi achtergrondmateriaal voor het maken van een spreekbeurt of werkstuk, natuurlijk met een (power)vrouw in de hoofdrol.
  • Laat de kinderen bedenken wie zij als powervrouw van deze tijd zouden kiezen.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Powervrouwen

Powervrouwen: ontdek de geschiedenis door de ogen van piraten, prinsessen, ninja's en wetenschappers!

Meesterlijk kleuteronderwijs

Meesterlijk kleuteronderwijs: hét boek voor kleuterleerkrachten!

Scheid

Scheid: positief handboek over scheiding

Keizer Ei

Keizer Ei: een gEInig en EIgenzinnig boek!
14,840FansLike
4,858VolgersVolg
5,766VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Gezond het nieuwe jaar in

Gezond het nieuwe jaar in: gratis lessuggesties via Mijn Malmberg.

December

De allerleukste lessuggesties rondom 'december'.

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Fobiecollega

Het liefst zou zij alle ballonnen uit de school verbannen.

Mijn vader heeft niet eens een fiets

Op een dag begonnen de omwonenden te klagen: er stonden zoveel auto’s op hun parkeerplaatsen. En er was een auto beschadigd...

116

In het lokaal staan meer studenten, bleek van schrik.