Home Leestips Superkrachten voor je hoofd - oftewel mindgym voor kids

Leestips

Superkrachten voor je hoofd – oftewel mindgym voor kids
S

Door Wouter de Jong - illustraties Hein de Kort

Superkrachten voor je hoofd
Oftewel mindgym voor kids

Mindgym? Alweer? Ja, maar nu speciaal voor kinderen! Dit unieke boek pakt in vijftien hoofdstukken uitdagingen waar kinderen mee kunnen worstelen aan, zoals angst, onzekerheid of stress. Het boek is gericht op kinderen. Zij kunnen het alleen of samen met ouders (of andere volwassenen) lezen. Het is dus geen voorleesboek voor in de klas, maar het staat wel boordevol experimenten, doe-het-zelftips en uitdagingen die je met je klas kunt uitvoeren. Uiteraard kun je het boek tippen aan de ouders van kinderen die veel aan ontspanningsoefeningen kunnen hebben of die worstelen met mentale uitdagingen. Tot slot is het boek ook leerzaam voor volwassenen: de rubriek Saai stukje – Dit is dus voor ouders geeft tips en wetenschappelijke inzichten.

Tips om dit boek te gebruiken:

  • Dit boek is geschikt voor de bovenbouw (groep 7 en 8).
  • Waarschijnlijk een open deur, maar lees het boek zelf voordat je het gaat gebruiken in de klas. Kies bijvoorbeeld vooraf een aantal challenges uit die geschikt zijn om in je klas uit te voeren. Spreek gezamenlijk een eindprijs af, zoals een traktatie of een leuke activiteit. Leg vervolgens deze afspraken vast in een contract (zoals in het boek staat). Daar horen ook handtekeningen bij!
  • Op de website Mindgym voor Kids staan audiotracks voor kindermeditatie en ontspanningsoefeningen. Leuk om eens in de klas te proberen.
  • Op de website staat een lijst met 50 leuke dingen die je voor iemand kunt doen. Kunnen de kinderen nog meer manieren bedenken om iemand blij te maken?
  • Ook is er een leuke videoclip op de website te vinden over het boek. Bekijk samen met de klas de clip en maak zelf een nieuwe clip bij het nummer.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Keizer Ei

Keizer Ei: een gEInig en EIgenzinnig boek!

10 Kinderboeken die je gelezen móet hebben volgens deze experts

Juf Suzanne is specialist jeugdliteratuur.

Socrates op sneakers

Maak gesprekken nóg leuker met Socrates op sneakers!

Boer Boris heeft het heet!

Boer Boris helpt de dieren tijdens de warme dagen!
14,840FansLike
4,833VolgersVolg
5,763VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom 'zomer'.

Kinderpraatje: frisse neus halen

Tim: ‘Juf ik wil niet naar buiten. Het regent.’ Juf: ‘Het is goed om een frisse neus te halen.’ Aron: ‘Dan steken we toch onze neus door het raam?’ Tim: ‘Met een rietje, dan kan ons hoofd binnen blijven!’

Veertig dagen vakantie

Het klinkt misschien dan ook heel gek als ik zeg: laten we die lange zomervakantie afschaffen…

Winter 2017

Leuke lessen rondom de winter bij de methode.