Home Leestips Superkrachten voor je hoofd - oftewel mindgym voor kids

Leestips

Superkrachten voor je hoofd – oftewel mindgym voor kids
S

Door Wouter de Jong - illustraties Hein de Kort

Superkrachten voor je hoofd
Oftewel mindgym voor kids

Mindgym? Alweer? Ja, maar nu speciaal voor kinderen! Dit unieke boek pakt in vijftien hoofdstukken uitdagingen waar kinderen mee kunnen worstelen aan, zoals angst, onzekerheid of stress. Het boek is gericht op kinderen. Zij kunnen het alleen of samen met ouders (of andere volwassenen) lezen. Het is dus geen voorleesboek voor in de klas, maar het staat wel boordevol experimenten, doe-het-zelftips en uitdagingen die je met je klas kunt uitvoeren. Uiteraard kun je het boek tippen aan de ouders van kinderen die veel aan ontspanningsoefeningen kunnen hebben of die worstelen met mentale uitdagingen. Tot slot is het boek ook leerzaam voor volwassenen: de rubriek Saai stukje – Dit is dus voor ouders geeft tips en wetenschappelijke inzichten.

Tips om dit boek te gebruiken:

  • Dit boek is geschikt voor de bovenbouw (groep 7 en 8).
  • Waarschijnlijk een open deur, maar lees het boek zelf voordat je het gaat gebruiken in de klas. Kies bijvoorbeeld vooraf een aantal challenges uit die geschikt zijn om in je klas uit te voeren. Spreek gezamenlijk een eindprijs af, zoals een traktatie of een leuke activiteit. Leg vervolgens deze afspraken vast in een contract (zoals in het boek staat). Daar horen ook handtekeningen bij!
  • Op de website Mindgym voor Kids staan audiotracks voor kindermeditatie en ontspanningsoefeningen. Leuk om eens in de klas te proberen.
  • Op de website staat een lijst met 50 leuke dingen die je voor iemand kunt doen. Kunnen de kinderen nog meer manieren bedenken om iemand blij te maken?
  • Ook is er een leuke videoclip op de website te vinden over het boek. Bekijk samen met de klas de clip en maak zelf een nieuwe clip bij het nummer.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Boer Boris heeft het heet!

Boer Boris helpt de dieren tijdens de warme dagen!

Catharsia

Een prachtig vormgegeven onderwijsboek!

De vrolijke plantenencyclopedie

Hét plantenboek dat kinderen écht willen lezen!

Toen het oorlog was, 1939-1945

Een non-fictieboek over de Tweede Wereldoorlog!
14,806FansLike
4,749VolgersVolg
5,763VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

De zee

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

Groeien en bloeien

De allerleukste lessuggesties rondom groeien en bloeien.

Kinderpraatje: schrijver

"Juf, dit verhaal heeft die schrijver uit zijn hoofd gezogen!"

Leestip: En toen kwam Sam

Een prachtig verhaal over een indrukwekkende berghond.

Glow in the dark

De sensatie verspreidt zich als een olievlek over het plein. ‘Misschien wordt ze wel heel ziek!’