Home Leestips Zinglish

Leestips

Zinglish
Z

Door Jeroen Schipper, Marlijn van Kempen en Sanne Ramakers

Een liedjesboek voor kleuters dit keer. Maar daar zijn er toch al heel veel van? Niet van deze! In het boek staan 25 splinternieuwe liedjes die zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden worden. Twee vliegen in één klap: zingen en Engels. Makkelijker kun je Engels leren niet maken in de onderbouw. Uiteraard zit er een cd bij het boek. Excuses als ‘Ik kan niet zo goed zingen’ of ‘Mijn Engels is niet geweldig’ worden met dit boek in één klap weggeveegd. Ook is dit boek helemaal gericht op leerkrachten, want bij ieder liedje zitten ook nog zeer bruikbare lessuggesties.

Tips om dit boek te gebruiken:

  • Dit boek is bedoeld voor groep 1/2, maar wij denken dat groep 3 en misschien zelfs groep 4 er ook leuk uit kan zingen.
  • Het zijn 25 liedjes, dus die passen goed in één schooljaar. Leer alle liedjes in één schooljaar aan en je kent de liedjes voor de jaren erna. Je weet dan ook precies welke liedjes jou en de kinderen goed liggen.
  • Zing jij ook nog steeds dezelfde routineliedjes als jouw eigen kleuterjuf deed? Niets mis mee natuurlijk, maar waarom niet eens wat anders? En als je toch bezig bent, zing ze dan ook gewoon lekker in het Engels. Het boek heeft drie soorten liedjes: dagelijkse deuntjes (routineliedjes), leerliedjes en liedjes rondom thema’s.
  • Speel je een instrument? In het boek staan de muzieknotaties van alle liedjes.
  • Er hoort ook een website bij dit boek: zinglish.nl. Als je het boek hebt, kun je inloggen op de website voor digitale versies van het lesmateriaal, het notenschrift, de opnames en de meezingversies. Superhandig voor op het digibord!

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Keizer Ei

Keizer Ei: een gEInig en EIgenzinnig boek!

10 Kinderboeken die je gelezen móet hebben volgens deze experts

Juf Suzanne is specialist jeugdliteratuur.

Socrates op sneakers

Maak gesprekken nóg leuker met Socrates op sneakers!

Boer Boris heeft het heet!

Boer Boris helpt de dieren tijdens de warme dagen!
14,840FansLike
4,833VolgersVolg
5,763VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom 'zomer'.

Kinderpraatje: frisse neus halen

Tim: ‘Juf ik wil niet naar buiten. Het regent.’ Juf: ‘Het is goed om een frisse neus te halen.’ Aron: ‘Dan steken we toch onze neus door het raam?’ Tim: ‘Met een rietje, dan kan ons hoofd binnen blijven!’

Veertig dagen vakantie

Het klinkt misschien dan ook heel gek als ik zeg: laten we die lange zomervakantie afschaffen…

Winter 2017

Leuke lessen rondom de winter bij de methode.