Home Top 10 en tips 10x toffe waterspelletjes

Top 10 en tips

10x toffe waterspelletjes
1

Het einde van het schooljaar nadert, de zomervakantie is in zicht en het kwik stijgt. Met temperaturen boven de 25 graden is gymles in een beklemmend hete zaal nou niet het eerste waar de kinderen op zitten te wachten, en jij natuurlijk ook niet. Oplossing? Het plein op! Waterspellen staan niet alleen garant voor veel lol, ze zijn ook nog eens lekker verkoelend. En dat vinden de kinderen geheid fijn. Wij maakten een overzicht van de 10 tofste waterspellen. Zelf meedoen hoor!

1          Flessenvoetbal

We trappen af met een klassieker: flessenvoetbal! Elk kind gaat voor een met water gevulde plastic fles staan. De kinderen kunnen in een cirkel, maar ook verspreid over het plein staan. Met een voetbal moeten de kinderen proberen elkaars fles om te krijgen. Natuurlijk moeten ze zien te voorkomen dat hun eigen fles omvalt. Mocht de fles toch omvallen, dan moeten ze eerst de bal halen. Pas daarna mogen ze hun fles rechtop zetten. Degene die overblijft met een volle fles, is de winnaar.

 

2          Treftennisballen

Voor dit spel trek je een lijn op het plein zodat er twee speelvelden ontstaan. Je maakt twee groepen: de ene groep gaat lopen, de andere gaat gooien. De lopende groep krijgt een volle emmer, een lege emmer, een aantal bekertjes en een dienblad. De eerste van de groep vult acht bekertjes met water en zet die op een dienblad. Met dat dienblad probeert hij of zij naar de overkant te lopen en de bekertjes water te legen in de emmer. Maar de andere groep mag proberen van achter de lijn met een balletje de bekertjes van het dienblad te gooien. Let op: de gooiende ploeg krijgt per kind maar twee balletjes en de kinderen mogen ook maar twee keer per loopbeurt gooien. De groep die uiteindelijk het meeste water in de emmer krijgt, wint.

 

3          Pingpongbalschieten

Laat alle kinderen een waterpistool mee naar school nemen. Verder zijn er voor dit spel pingpongballetjes en een aantal plastic flessen nodig. Maak twee teams. Iedere speler van het team krijgt een eigen fles gevuld met water en legt op de opening van de fles een pingpongballetje. Ieder team probeert van een afstand de balletjes van de tegenpartij met een waterpistool van de flessen af te schieten. Het team dat als eerste alle balletjes van het andere team eraf heeft geschoten, heeft gewonnen.

 

4          Waterwipplank

Maak meerdere teams. De leerlingen mogen om de beurt aan de slag. Bouw van een plank en een baksteen een wipplankje. Aan de ene kant zet je er een bekertje water op. De kinderen moeten op het andere uiteinde van de plank trappen, zodat het bekertje water in de lucht vliegt. De kinderen moeten het omhoogvliegende water op zien te vangen met een beker. Het team dat als eerste een fles heeft gevuld, heeft gewonnen.

 

5          Ballonsplash

Verdeel de groep in twee teams. Zet voor ieder team een rij stoelen klaar. Op elke stoel ligt een ballon die gevuld is met water. Na het fluitsignaal vertrekken de eerste twee van elke groep. Ze gaan op de eerste stoel zitten en proberen zo de ballon kapot te maken. Let op: ze mogen er niet met hun handen aankomen! Als de ballon stuk is, lopen ze terug en tikken ze de volgende van hun team aan. Het team dat als eerste alle ballonnen laat splashen, wint!

 

6          Levend darten

Een toffe variant op tikkertje! De tikker tikt de andere spelers niet, maar hij spuit met water. Zorg dus voor minimaal één waterpistool. Ieder kind krijgt een vel papier met een cirkel op zijn rug. Als de tikker in de cirkel schiet, is de speler af. De winnaar is degene die het langst de cirkel op zijn rug weet droog te houden.

 

7          Level up

Vul een groot aantal waterballonnen. Pak een ladder en hang aan elke trede een papiertje met een puntenscore erop. Trek met stoepkrijt een lijn. De kinderen moeten achter de lijn staan en met waterballonen een papiertje met punten proberen te raken. Het kind of het team met de meeste punten na een aantal afgesproken rondes heeft gewonnen.

 

8          Sponstikkertje

Wederom een variant op het ouderwetse tikkertje, maar nu met een spons. Een van de kinderen is de tikker en moet de andere kinderen aantikken met een natte spons. Ben je getikt, dan maak je de spons opnieuw nat en ben jij de tikker.

 

9          Waterdans

De populaire stoelendans, maar dan in een ander, verkoelend jasje. Zet teiltjes met water in een kring, met steeds wat ruimte ertussen. Terwijl er muziek speelt, dansen of lopen de kinderen rondjes om de kring. Als de muziek stopt, gaan de kinderen zo snel mogelijk in een teiltje zitten. Degene die nog droog is, is af. Vervolgens haal je iedere ronde een teiltje weg en wordt de waterdans opnieuw gespeeld. Degene die het laatst overblijft, wint de waterdans.

 

10        Ouderwets watergevecht

Wat zou een top 10 van waterspellen zijn zonder het ouderwetse watergevecht? Haal alle waterpistolen, waterflessen en emmers uit de kast en maak elkaar zo nat mogelijk. Het leukste spel van allemaal!

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer top 10 en tips

Minder lawaai in je klas: 15 tips

15 tips voor minder lawaai in de klas!

Een vet vakantiegevoel: 8 toffe tips

8 tips voor een vet vakantiegevoel

Afsluiting van het schooljaar: 10 feestelijke tips

10 tips om het jaar feestelijk af te sluiten!

Raadsels: 21 tussendoortjes

21 raadsels als tussendoortjes voor in de klas!
14,836FansLike
4,816VolgersVolg
5,759VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom 'zomer'.

De zee

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

Frietjes!

Natuurlijk valt een kind een gat in zijn hoofd en komen hulpouders niet opdagen.

Leestip: De oma van mijn oma van mijn oma

Waar zullen onze kinderen wonen? Wat voor werk zullen ze doen? Zullen ze een partner vinden? Zullen ze wel gelukkig zijn? Een vooruitblik op de toekomst van onze kinderen.

Kopieerschool

Er is niks aan te doen. Mijn zoon zit nou eenmaal op een kopieerschool.