Home Leerkracht Van De Maand Meester van de maand december 2019: Bertus Meijer

Leerkracht van de maand

Meester van de maand december 2019: Bertus Meijer
M

School:K.C. het Krijt in Assen
Geeft les aan: combigroep 7/8
Aantal jaar voor de klas:37 jaar


Meester Bertus schrijft columns en verzamelt leuke en praktische ideeën voor het onderwijs en publiceert ze op zijn Facebookpagina Onderwijsenzo

Je ben beheerder van Onderwijsenzo, wat is dat?

Dat is een Facebookgroep. Ooit ben ik daaraan begonnen als naslagwerk voor mezelf. Ik wilde leuke ideeën die ik op internet tegenkwam bewaren en ik dacht: laat ik dat via Facebook doen. Puur voor mezelf. Maar plotseling kreeg ik volgers, steeds meer.
Ik plaats er knutseltips voor groep 1 tot en met 8, maar ook bijvoorbeeld columns die ik zelf schrijf. Onderwijsenzo bestaat nu ruim vijf jaar en zelfs ouders volgen hem.

Hoeveel volgers heb je?

Ik heb 58.000 volgers. Als ik het zeg… denk ik zelf ook: wauw!

Wat is het succes?

Alles wat ik deel is gratis, zoals een site met gratis werkbladen. Het is een praktische en vriendelijke groep. Er zijn geen vervelende discussies. Ik denk dat dat komt doordat ik me meningloos opstel. En ik plaats veel: elke dag twee keer. Dat kost nu weinig tijd meer, want ik verkeer inmiddels in de luxepositie dat mensen mij dingen aanleveren.

Grappig, op je LinkedIn noem je jezelf ‘schoolmeester’? Is dat geen heel ouderwetse functieomschrijving?

Het is een geuzennaam. Ik zie mezelf als een ouderwetse, degelijke schoolmeester. Zo een waarbij kinderen graag komen en zich veilig voelen. En die de kinderen naar huis laat gaan met een duidelijk beeld van wat ze die dag geleerd hebben. Ik ben een verteller. Ik raak niet in paniek als het digiboard uitvalt. Ik hoef mezelf niet zo nodig ‘coachend leraar’ te noemen of zo. Maar ik ben ook modern, hoor! Ik ben voor vernieuwen als het onderwijs er beter door wordt. Maar geen vernieuwen om het vernieuwen.

Je schrijft columns en artikelen en je houdt een mediaplatform bij. Wil je niet stiekem journalist worden?

Nee, ik vind omgaan met volwassenen niet leuk. Ik heb er geen geduld voor. Kinderen zijn zo veel leuker. Ik ben ook wel eens gepolst voor een directiebaan. Dat is niet aan mij besteed.

Hoe combineer je een baan als leerkracht met al die schrijfactiviteiten? Is dat niet druk?

Haha, ik heb ook nog een paardenfokkerij! Ach, ik vind het wel meevallen. Ik kijk nooit tv, dat scheelt veel tijd. Ik ben een onderwijsdier. Het gaat me aan het hart wat er aan de hand is in het onderwijs… al die onrust, discussies, werkdruk en het lerarentekort. Ik wil een positief steentje bijdragen.

Wat wil je andere leerkrachten meegeven?

Geef maar les en de rest is ruis.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op Onderwijsenzo?

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Juf van de maand juli & augustus 2020: Renée van Eijk

Juf Renée is inspiratiecoach voor startende leerkrachten!

Juf van de maand juni 2020: Gea Romar

Juf Gea maakt huiselijk geweld bespreekbaar in de klas!

Meester van de maand mei 2020: Maarten Wijker

Meester Maarten is een meester in Weerwolven!

Meester van de maand april 2020: Jary Beekhuizen

Meester Jary heeft een vogelspin en opgezette dieren in de klas!
14,823FansLike
4,794VolgersVolg
5,762VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

De zee

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

Groeien en bloeien

De allerleukste lessuggesties rondom groeien en bloeien.

Opruimwoede

Dan lijkt het wel een aflevering van 'Hoe schoon is jouw klas'?

Gelukkig Nieuw Schooljaar!

De diagnose van de gemiddelde juf of meester: zwaar verslaafd aan onderwijs.

Lente 2017

Leuke lessen rondom de winter bij de methode.