Home Leestips Leestip: Waarom voel ik niet dat de aarde draait?

Leestips

Leestip: Waarom voel ik niet dat de aarde draait?
L

Door James Doyle

& andere levensbelangrijke vragen over wetenschap

Er zijn al veel boeken geschreven waarin vragen van kinderen beantwoord worden. Terecht, want volwassenen denken dat ze heel wat weten, maar kinderen stellen echt moeilijke vragen! Leerkrachten weten gelukkig dat ze niet overal een antwoord op hoeven te hebben, maar ze zoeken het antwoord op. In dit boek bijvoorbeeld. Waarom vallen vliegtuigen niet naar beneden? Wat zit er in een zwart gat? Is de cloud een echte wolk? Dat zijn pas belangrijke vragen! Een superhandig boek en de antwoorden zijn niet alleen leesbaar, maar ook nog leuk om te lezen.

Tips om dit boek te gebruiken:

  • Dit boek is geschikt voor de midden-en bovenbouw. Het is leuk als voorleesboek of om zelf te lezen.
  • Je bent misschien geneigd om dit boek in je eigen boekenkast te zetten, maar laat kinderen er gerust in bladeren en lezen. Dat scheelt jou weer moeilijke vragen!
  • Als je antwoorden geeft, roept dat meestal ook weer vragen op. Laat kinderen die vragen opschrijven en misschien kunnen ze zelf op zoek gaan naar de antwoorden?
  • Maak zelf een vraag- en antwoordenboek met de kinderen. Inventariseer welke vragen de kinderen wel beantwoord zouden willen zien (andere vragen dan in dit boek natuurlijk). Ze gaan op zoek naar de antwoorden en printen dit op een A4 met een bijpassend beeld. Bundel de resultaten.
  • Dit boek is ook ideaal voor die paar minuten die je over hebt. Pak een willekeurig bladzijde en lees voor. Leuk en leerzaam.
  • Dit boek kan ook een inspiratie zijn voor kinderen die een spreekbeurt of werkstuk willen maken. Een vraag uit het boek kan een interessant uitgangspunt zijn.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Onze toekomst is nu!

Strijd met dit boek mee voor het klimaat!

Pim & Pom in het Rijksmuseum

Pim & Pom laten kinderen kennismaken met het Rijksmuseum!

Superkrachten voor je hoofd – oftewel mindgym voor kids

Aan de slag met mindgym voor kids? Dan is Superkrachten voor je hoofd hét boek!

Tekenen voor vrede

Tekenen voor Vrede: stilstaan bij 75 jaar vrijheid
14,525FansLike
4,677VolgersVolg
5,774VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Lente

De allerleukste lessuggesties rondom de lente.

Liefde

De allerleukste lessuggesties rondom de liefde.

Winter

De allerleukste lessuggesties rondom de winter.

Kinderpraatje: frisse neus halen

Tim: ‘Juf ik wil niet naar buiten. Het regent.’ Juf: ‘Het is goed om een frisse neus te halen.’ Aron: ‘Dan steken we toch onze neus door het raam?’ Tim: ‘Met een rietje, dan kan ons hoofd binnen blijven!’

Veertig dagen vakantie

Het klinkt misschien dan ook heel gek als ik zeg: laten we die lange zomervakantie afschaffen…

Winter 2017

Leuke lessen rondom de winter bij de methode.