Home Top 10 en tips 11 x films voor leerkrachten

Top 10 en tips

11 x films voor leerkrachten
1

Leuke films voor je leerlingen zijn er genoeg. Maar wat zijn nou leuke films over het onderwijs voor jou als leerkracht? We hebben een aantal pareltjes uitgekozen en opvallend is dat er veel prijswinnende films tussen zitten. Misschien kun je er inspiratie uit halen!

1 De kinderen van juf Kiet

De kinderen in de klas van juf Kiet zijn nog niet zo lang in Nederland. Ze komen uit Irak, Eritrea of Syrië. Juf Kiet biedt hen een liefdevolle en beschermende omgeving. De kinderen leren lezen en schrijven, maar ook hoe je met elkaar omgaat. Gaandeweg worden ze steeds zelfverzekerder.

2 High School High

In High School High gaat Richard Clark lesgeven aan de Marion Barry High School. Hij krijgt te maken met lastige studenten, die hij graag goede cijfers wil laten halen. Ondertussen doet hij zijn best om indruk te maken op zijn collega Victoria.

3 Good Will Hunting

Will Hunting is werkzaam als schoonmaker op een school, maar blijkt een buitengewoon wiskundig talent te hebben. Een leraar op de school wil er alles aan doen om zijn talent verder te ontwikkelen. Will moet echter eerst zelf orde op zaken stellen in zijn hoofd en in zijn omgeving.

4 Dead Poets Society

Mr. Keating gaat Engelse les geven op een middelbare school met een internaat. Zijn manier van lesgeven is anders dan gebruikelijk. Hij wil de leerlingen leren zelf te denken en niet de opvatting van een ander zomaar aan te nemen. Ook leert hij ze te genieten van elke dag. Door een tragisch ongeval wordt Keating ontslagen, maar de levenslessen zullen de jongens nooit vergeten.

5 Like Stars on Earth / Taare Zameen Par

De achtjarige Ishaan heeft moeite met goede cijfers halen op school en is eigenlijk meer geïnteresseerd in alles wat er om hem heen gebeurt. Zijn ouders hebben hoge verwachtingen van hem en sturen hem naar een kostschool. Hier gaat het niet veel beter, tot er een nieuwe leraar komt. Die probeert Ishaan te helpen.

6 School of Rock

De uit zijn groep gegooide rockmuzikant Dewey Finn gaat noodgedwongen werken als invaller op een lagere school. Hij weet niets van lesgeven, maar wordt enthousiast als hij de leerlingen aan het rocken krijgt.

7 Entre les Murs

François Marin is leraar op een school in Parijs. Hij slaagt erin de leerlingen vaak te verwonderen met zijn eigenwijze en creatieve wijze van lesgeven. François wil de leerlingen graag motiveren, maar dit gaat ook gepaard met conflicten.

8 Children full of life

Meester Kanamori geeft les in de vierde klas in Japan. Hij leert zijn leerlingen niet hoe ze leerling moeten zijn, maar hoe ze het leven moeten leven. Hij geeft lessen in samenwerken, hoe je in een gemeenschap leeft, openheid en wat er met je gebeurt als je gepest wordt.

9 Les Choristes

Een voormalig componist gaat lesgeven aan weesjongens die de Tweede Wereldoorlog overleefd hebben. Met deze jongens valt geen land te bezeilen. Tot de leraar een manier vindt om de jongens te bereiken: met muziek!

10 Être et avoir

Een documentaire over een schooljaar van een klas op het platteland in Frankrijk. De leerkracht in de film blijkt bijzondere pedagogische talenten te bezitten. Een prachtige film over een groep waarin alle leeftijden bij elkaar zitten.

11 Dangerous minds

Een lerares komt op een middelbare school in een achterbuurt van Californië terecht, met bijzonder ongemotiveerde leerlingen. Het lukt haar met veel inspanning om contact te maken met de leerlingen, maar de rector van de school werkt niet mee.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer top 10 en tips

10x toffe waterspelletjes

De tien tofste waterspelletjes.

9x werken met de watertafel

De leukste tips voor de watertafel.

7x leren over Rembrandt

7 x tips om te leren over (het leven van) Rembrandt
14,365FansLike
4,606VolgersVolg
5,716VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom het thema zomer.

Voetbal

De allerleukste lessuggesties rondom het thema voetbal.

Kunst

De allerleukste lessuggesties rondom het thema kunst.

Kinderpraatje: kribbe

Juf: 'Weet iemand wat een kribbe is?' 'Ja juf, het is een soort Maxi-Cosi!'

Leestip: Het officiële Scratch jr. boek

Programmeren is niet alleen bestemd voor nerds en mensen die dol zijn op computers. Elk kind kan het (leren). En elke leerkracht ook.

Virus

In de middag had ik al dertien ouders gebeld met de vraag of ze alsjeblieft hun spugende, poepende of ijlende kind konden komen ophalen.