Home Juf Naomi Een waar genoegen

Column Juf Naomi

Een waar genoegen
E

Juf Naomi Smits (38) staat stralend voor groep 3 & 8 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (2). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes, James Bond en flamingo’s.

"Het was me een waar genoegen jullie mee te nemen in de wondere wereld van voornamelijk groep 3, maar ook die van groep 5 en groep 8."

"Het was me een waar genoegen jullie mee te nemen in de wondere wereld van voornamelijk groep 3, maar ook die van groep 5 en groep 8."

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. En hoe cliché het ook klinkt, die tijd van gaan is nu gekomen.
Dit is mijn laatste column voor Juf & Meester.

Met enigszins pijn in het hart neem ik afscheid. Een beslissing die niet over één nacht ijs is gegaan. Nieuwe uitdagingen en het maken van keuzes in mijn overvolle thuis- en werkagenda hebben mij uiteindelijk doen besluiten het stokje over te dragen.
Tijd voor een nieuw en fris geluid.
Bijna vijf jaar lang heb ik onderwijslief- en leed met jullie mogen delen. Van traktatieprotocollen en boerderijvirussen tot surprisestress en luizencontroles. Van bingo, flamingo en glitters tot het wisselen van tanden en opruimwoedeaanvallen. Ik deelde het nieuws dat ik in verwachting was en moeder werd van een prachtige dochter en ik vertelde over mijn overstap naar een andere school. Het was me een waar genoegen jullie mee te nemen in de wondere wereld van voornamelijk groep 3, maar ook die van groep 5 en groep 8.

Er was nog zoveel onderwijsmoois om te delen. Ik wilde nog vertellen over de aardrijkskundeles over fast fashion in groep 8, over het boek dat ik met groep 7 lees. Ik wilde jullie verrassen met puberale gesprekken over de bloemetjes en de bijtjes en jullie je laten verwonderen over het feit dat twee leerlingen mij een Kahoot-quiz leerden maken (en hoeveel bloed, zweet en tranen dat mij kostte). Ook hoopte ik jullie nog te enthousiasmeren voor een aantal onderwijscongressen, had ik jullie graag willen uitleggen hoe je eigenhandig de werkdruk de kop indrukt en dat je als leerkracht altijd je autonomie moet pakken.
Helaas. Dat gaat dus niet meer lukken. Wat ik wel nog kwijt wil is dat ik heel blij ben dat ik mijn verhalen heb mogen delen hier. En dat jullie hartverwarmende en positieve reacties de benzine voor mijn schrijfmotor waren. Het resulteerde in meer dan vijftig columns voor Juf & Meester. Iets waar ik ongelooflijk trots op ben. Dank jullie wel.

Tot slot: lieve juffen en meesters, geniet van de kinderen, geniet van het onderwijs. Teken, krabbel of schrijf op waarom je zo geniet. Waarom je zo blij naar huis bent gegaan, waarom je dat ene traantje hebt gelaten. Noteer die grappige, wijze of ontroerende uitspraken van jullie lieve leerlingen. Want potverdrie, wat hebben we een geweldig beroep. En dat moeten we echt blijven delen.

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Uit het systeem

Juf Naomi staat haar mannetje.

Een waar genoegen

De laatste column van juf Naomi

Trouw tot de bovenbouw

De groep 8 van juf Naomi wil nog niet trouwen.

Een nieuw begin

Juf Naomi start het nieuwe jaar op een andere school.
14,840FansLike
4,857VolgersVolg
5,766VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Gezond het nieuwe jaar in

Gezond het nieuwe jaar in: gratis lessuggesties via Mijn Malmberg.

December

De allerleukste lessuggesties rondom 'december'.

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Troefkaartjes

Spelkaartjes om elkaar af te troeven. Wie weet de meeste antwoorden?

Juffenzus

Juf Astrid heeft een juffenzus.

21e eeuwse vaardigheden

De allerleukste lessen rondom de 21e eeuwse vaardigheden.