Home Leestips Alice in Wiskunde Wonderland

Leestips

Alice in Wiskunde Wonderland
A

door Carlo Frabetti en Wendy Panders

Hoofdstuk 1: Aan wiskunde heb je niks.

Dat is een goed begin voor een boek over wiskunde! In het verhaal gaat een enigszins knorrige en sceptische Alice zich op een bijzondere manier verdiepen in de wiskunde. Ze ontmoet een wiskundige die haar meeneemt naar Wiskunde Wonderland. Daar ontmoet ze natuurlijk de bekende figuren, zoals de Kolderkat en de Gekke Hoedenmaker, maar tijdens haar reis leert ze ook steeds meer over wiskunde. Een nogal briljant boek, goed voor zowel lees- als wiskundebevordering.

Tips om dit boek te gebruiken in de klas

  • Dit boek is geschikt voor de bovenbouw, met name groep 7 en 8. Uiteraard kunnen kinderen met aanleg voor rekenen/wiskunde er eerder mee aan de slag. De ‘officiële’ doelgroep is 10 t/m 14 jaar. Dit boek is vooral interessant voor kinderen die al graag meer willen weten over wiskunde, als voorbereiding op de brugklas.
  • Mocht je een ‘gretige’ klas hebben wat betreft lezen en wiskunde, lees dan eerst Alice in Wonderland voor. Dat maakt het lezen van dit boek nog leuker; de herkenning
  • Het boek leent zich beter om zelf te lezen, maar voorlezen is best een optie, zeker de eerste hoofdstukken. Koppel er meteen een les aan: twee vliegen in een klap!
  • Laat een kind uit de klas er een boekbespreking over houden.
  • Geef eens een echte wiskundeles in plaats van rekenen en maak ze vast nieuwsgierig! (En als je nu denkt: wiskunde?! Dat kan ik niet! Dan lees je dit boek natuurlijk eerst even zelf.)

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Boer Boris heeft het heet!

Boer Boris helpt de dieren tijdens de warme dagen!

Catharsia

Een prachtig vormgegeven onderwijsboek!

De vrolijke plantenencyclopedie

Hét plantenboek dat kinderen écht willen lezen!

Toen het oorlog was, 1939-1945

Een non-fictieboek over de Tweede Wereldoorlog!
14,823FansLike
4,794VolgersVolg
5,762VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

De zee

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

Groeien en bloeien

De allerleukste lessuggesties rondom groeien en bloeien.

Opruimwoede

Dan lijkt het wel een aflevering van 'Hoe schoon is jouw klas'?

Gelukkig Nieuw Schooljaar!

De diagnose van de gemiddelde juf of meester: zwaar verslaafd aan onderwijs.

Lente 2017

Leuke lessen rondom de winter bij de methode.