Home Leestips Alice in Wiskunde Wonderland

Leestips

Alice in Wiskunde Wonderland
A

door Carlo Frabetti en Wendy Panders

Hoofdstuk 1: Aan wiskunde heb je niks.

Dat is een goed begin voor een boek over wiskunde! In het verhaal gaat een enigszins knorrige en sceptische Alice zich op een bijzondere manier verdiepen in de wiskunde. Ze ontmoet een wiskundige die haar meeneemt naar Wiskunde Wonderland. Daar ontmoet ze natuurlijk de bekende figuren, zoals de Kolderkat en de Gekke Hoedenmaker, maar tijdens haar reis leert ze ook steeds meer over wiskunde. Een nogal briljant boek, goed voor zowel lees- als wiskundebevordering.

Tips om dit boek te gebruiken in de klas

  • Dit boek is geschikt voor de bovenbouw, met name groep 7 en 8. Uiteraard kunnen kinderen met aanleg voor rekenen/wiskunde er eerder mee aan de slag. De ‘officiële’ doelgroep is 10 t/m 14 jaar. Dit boek is vooral interessant voor kinderen die al graag meer willen weten over wiskunde, als voorbereiding op de brugklas.
  • Mocht je een ‘gretige’ klas hebben wat betreft lezen en wiskunde, lees dan eerst Alice in Wonderland voor. Dat maakt het lezen van dit boek nog leuker; de herkenning
  • Het boek leent zich beter om zelf te lezen, maar voorlezen is best een optie, zeker de eerste hoofdstukken. Koppel er meteen een les aan: twee vliegen in een klap!
  • Laat een kind uit de klas er een boekbespreking over houden.
  • Geef eens een echte wiskundeles in plaats van rekenen en maak ze vast nieuwsgierig! (En als je nu denkt: wiskunde?! Dat kan ik niet! Dan lees je dit boek natuurlijk eerst even zelf.)

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Keizer Ei

Keizer Ei: een gEInig en EIgenzinnig boek!

10 Kinderboeken die je gelezen móet hebben volgens deze experts

Juf Suzanne is specialist jeugdliteratuur.

Socrates op sneakers

Maak gesprekken nóg leuker met Socrates op sneakers!

Boer Boris heeft het heet!

Boer Boris helpt de dieren tijdens de warme dagen!
14,840FansLike
4,833VolgersVolg
5,763VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom 'zomer'.

Kinderpraatje: frisse neus halen

Tim: ‘Juf ik wil niet naar buiten. Het regent.’ Juf: ‘Het is goed om een frisse neus te halen.’ Aron: ‘Dan steken we toch onze neus door het raam?’ Tim: ‘Met een rietje, dan kan ons hoofd binnen blijven!’

Veertig dagen vakantie

Het klinkt misschien dan ook heel gek als ik zeg: laten we die lange zomervakantie afschaffen…

Winter 2017

Leuke lessen rondom de winter bij de methode.