Home Leestips Catharsia

Leestips

Catharsia
C

Door Sjef Drummen, vormgeving Debby Peeters

Catharsia

Het anti-mayonaise-boek ter voorkoming en bestrijding van educatieve alzheimer. Als je weleens van Sjef Drummen hebt gehoord, dan is de subtitel van dit boek waarschijnlijk niet zo verrassend. Sjef heeft een lange onderwijscarrière achter de rug, maar is ook altijd kunstenaar gebleven. Voor het gemak noemt hij zichzelf onderwijskunstenaar. Hij staat aan de basis van Niekée (Roermond) en Agora-onderwijs. Het boek zelf is, behalve heel interessant om te lezen, een kunstwerk op zichzelf: prachtig vormgegeven met kleuren en lettertypes die je toeschreeuwen: lees mij! Laat je inspireren.

Tips om dit boek te gebruiken

  • Leg het boek in de teamkamer, te leen of te geef. Of geef het cadeau aan een collega.
  • Google Sjef Drummen een keer. Er zijn interessante artikelen over zijn gedachtegoed geschreven en je kunt een aantal filmpjes bekijken waarin Sjef zelf vertelt. Kijk bijvoorbeeld eens zijn TEDx Talk uit 2018.
  • Bekijk de website van Agora-onderwijs. Daar vind je welke scholen deze vorm van onderwijs geven en hoe ze dat aanpakken.
  • Lees ook De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Sjef komt ook voor in dit boek, als voorbeeld van mensen die anders naar kinderen kijken. ‘Drummen is zo’n figuur die het nooit verleerd is om te spelen. Hij heeft altijd maling gehad aan regels en autoriteit. “Ze noemen me ook wel Sjef Drammen,” grinnikt hij.’
  • Bestel het boek op onderwijskunstenaar.nl.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Leestips

Socrates op sneakers

Maak gesprekken nóg leuker met Socrates op sneakers!

Boer Boris heeft het heet!

Boer Boris helpt de dieren tijdens de warme dagen!

Catharsia

Een prachtig vormgegeven onderwijsboek!

De vrolijke plantenencyclopedie

Hét plantenboek dat kinderen écht willen lezen!
14,836FansLike
4,816VolgersVolg
5,759VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom 'zomer'.

De zee

De allerleukste lessuggesties rondom 'de zee'.

Frietjes!

Natuurlijk valt een kind een gat in zijn hoofd en komen hulpouders niet opdagen.

Leestip: De oma van mijn oma van mijn oma

Waar zullen onze kinderen wonen? Wat voor werk zullen ze doen? Zullen ze een partner vinden? Zullen ze wel gelukkig zijn? Een vooruitblik op de toekomst van onze kinderen.

Kopieerschool

Er is niks aan te doen. Mijn zoon zit nou eenmaal op een kopieerschool.