Home Juf Naomi Sportdag

Column Juf Naomi

Sportdag
S

Juf Naomi Smits (38) staat stralend voor groep 3 & 8 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (2). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes, James Bond en flamingo’s.

Ik kan de grond allang niet meer aantikken en ook de kick ball change gaat niet al te best.

Ik kan de grond allang niet meer aantikken en ook de kick ball change gaat niet al te best.

‘En strek en buig. En strek en buig! Houd vol. Houd vol!’ De enthousiaste presentatrice van een bekend kindertelevisiekanaal is niet te stoppen. Ze laat mijn lieve leerlingen peentjes zweten tijdens de ochtendgymnastiek. We hebben vandaag sportdag en dat betekent even de spieren soepel maken voordat we aan de bak moeten.

Uiteraard probeer ik zo goed als het kan mee te doen met deze warming up. En straks met de sportdag. Mijn doel is lekker fit blijven én het goede voorbeeld geven. Maar het wordt een hele uitdaging: mijn trainingsbroek zit net iets te strak en mijn hockeyshirt krijg ik amper meer over mijn buik heen. Ik kan de grond allang niet meer aantikken en ook de kick ball change gaat niet al te best. Moos sommeert mij wijselijk te stoppen: ‘Juf, de baby vindt het vast niet leuk wat je doet!’ Ook Joey maakt zich zorgen: ‘Ik denk serieus dat de baby nu aan het huilen is.’

Na nog wat jumping jacks, squats en wat cooling down yoga-oefeningen is groep 3 er helemaal klaar voor. Dan gaan we samen met de groepen 2/3 en 4 op weg naar de grote gymzaal. Daar heeft de meester Jaap – de vakleerkracht gym – met een aantal hulpouders een circuit klaargezet. Mijn collega’s en ik verdelen de kinderen in groepjes en nadat het startsein is gegeven, barst het sportieve geweld los.

Het lijken wel de Olympische Spelen; de meeste kinderen zijn bloedfanatiek en gaan voor die gouden medaille op het desbetreffende onderdeel. Dat meedoen belangrijker is dan winnen, geldt trouwens niet voor iedereen. Julius en Sam uit groep 2/3 zitten aan de kant te mokken: ze vinden het namelijk niet eerlijk dat ‘de groten de kleintjes steeds aftikken’. Lise en Zoë uit mijn groep hebben geen zin om met de jongens uit de hogere groepen te voetballen. En Suze uit groep 4 krijgt ook nog eens een grote driftbui als ze 1-0 achter komt te staan bij korfbal. Zo’n sportdag is niet alleen een fysieke uitdaging voor me, maar ook een mentale. Als een echte coach probeer ik ze te motiveren om toch deel te nemen. Dat lukt amper. Het zit me niet mee vandaag.

‘Juf, kijk!’ Ava komt naar me toe gehobbeld met een voetbal onder haar shirt. ‘Nu lijken we op elkaar!’ Ik kan gelukkig weer lachen en mijn collega zet ons op de foto. Als ik mezelf op de gevoelige plaat zie, besluit ik onmiddellijk mijn sportcarrière voor de komende drie maanden on hold te zetten. Dan maar even wat minder fit. En dan maar geen goed voorbeeld voor de kinderen. Mijn doel is nu het einde van het schooljaar (zonder pijntjes en blessures) te halen. En dat wordt al een hele uitdaging op zich.

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Uit het systeem

Juf Naomi staat haar mannetje.

Een waar genoegen

De laatste column van juf Naomi

Trouw tot de bovenbouw

De groep 8 van juf Naomi wil nog niet trouwen.

Een nieuw begin

Juf Naomi start het nieuwe jaar op een andere school.
14,840FansLike
4,844VolgersVolg
5,762VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Aarde

De allerleukste lessuggesties rondom 'aarde'.

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

21e eeuwse vaardigheden

De allerleukste lessen rondom de 21e eeuwse vaardigheden.

Sinterklaas 2017

De allerleukste lessen rondom Sinterklaas!

Meester van de maand mei 2018: Bram Lindhout

Meester Bram switchte van het bankwezen naar het onderwijs!