Home Juf Naomi Verliefde harten

Column Juf Naomi

Verliefde harten
V

Juf Naomi Smits (38) staat stralend voor groep 3 & 8 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (2). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes, James Bond en flamingo’s.

Ze heeft zelfs roze lippenstift voor als er gezoend moet worden.

Ze heeft zelfs roze lippenstift voor als er gezoend moet worden.

Het is rumoerig in de klas. Ik hoor gegiechel, gefluister en hier en daar een schaterlach. Dat heb ik misschien een beetje aan mezelf te danken. Want bij de leerdoelen op het planbord staat bij rekenen in grote sierlijke letters: verliefde harten. Tja, als je in groep 3 zit, is dat natuurlijk heel erg spannend.

Voordat we de getallen aanleren die samen een verliefd setje vormen (lees:samen 10 maken), wil ik toch even peilen hoe het staat met de kennis op het gebied van verliefd zijn, verkering en aanverwante zaken. De vingers schieten de lucht in.

Michelle – amper zes jaar oud – is regelmatig ‘fulliefd’. Nu trouwens ook. Op Raf, Kenzo en Douwe. Ze heeft zelfs roze lippenstift voor als er gezoend moet worden. Anna vertelt over haar ouders die elkaar omhelzen en dan kusjes geven. Anne-Fleur windt er ook geen doekjes om: haar vader en moeder gebruiken een tong om te kussen. Gejoel, gejuich en ‘geieuw’ vullen het lokaal. Ik moet lachen en vertel dat het heel normaal is. En dat de kinderen als ze later groot zijn, echt wel gaan zoenen. Freek schudt meteen van ‘nee’ en ook Dirk is er niet voor te porren.

In het speelkwartier vliegen de hartenkreten over het schoolplein Jongenspakkertje heeft sinds vanochtend een romantischere lading gekregen. Ik zie de dames stralen en de heren ietwat moeilijk kijken.
En dan is er Roy uit groep 5. Mijn collega en ik treffen hem aan op een hartverscheurend moment. Zijn klasgenootje Eva heeft hem zojuist gedumpt. Na hem te hebben getroost, verdwijnt hij naar de andere kant van het speelplein, in de hoop zijn liefdesverdriet een plekje te kunnen geven. Als we Eva vervolgens aanhouden envragen waarom zij het hart van Roy heeft gebroken, antwoordt ze zonder blikken of blozen: ‘Zo is het leven nu eenmaal.’

Na de pauze wordt er druk gerekend met de verliefde harten en met onze eigen verliefde harten. We hebben zeventien meisjes en acht jongens in onze klas. Dat betekent dat elke jongen wel met twee meisjes verkering kan nemen. En één jongen zelfs met drie meisjes! De hartenstrijd gaat beginnen en Livia organiseert het wel even. Sam gaat met Eefje en Alyssa, Mijntje en Michelle met Raf en Douwe ‘mag’ wel met haar en Feline. Na tien minuten is iedereen gekoppeld en wordt er hier en daar een planning qua speeltijd gemaakt. Ik zie nog steeds zeventien blije koppies en acht benauwde.

Arme mannen, ze hebben het zwaar tussen al die dames. Maar ze kunnen er maar beter aan wennen, want ja, zo is het leven nu eenmaal.

Juf Naomi Smits (36 jaar) staat stralend voor groep 3 en schrijft daar ook graag over. Ze is getrouwd met een heuse hulppiet en samen hebben ze een dochtertje: Roos (0 jaar). Ook zit ze vaak onder de glitters en is ze dol op klassepret, net(jes)werken, pubquizzen, (voor)lezen, koken, (web)shoppen, op vakantie gaan, een partijtje hockey, feestjes en flamingo’s.

Wil jij Juf & Meester ontvangen?

Schrijf je in voor Mijn Malmberg

Schrijf je gratis in voor Mijn Malmberg en vink bij je profielgegevens aan dat je Juf & Meester wilt ontvangen. Het magazine wordt dan twee keer per jaar gratis naar je schooladres gestuurd. Verzenden naar een privéadres is helaas niet mogelijk.

Juf & Meester wordt gratis verstuurd aan leden van MijnMalmberg.nl die minimaal eenmaal per jaar op hun account inloggen.

Meer Juf Naomi

Uit het systeem

Juf Naomi staat haar mannetje.

Een waar genoegen

De laatste column van juf Naomi

Trouw tot de bovenbouw

De groep 8 van juf Naomi wil nog niet trouwen.

Een nieuw begin

Juf Naomi start het nieuwe jaar op een andere school.
14,840FansLike
4,833VolgersVolg
5,763VolgersVolg

Mijn Malmberg

Word lid van Mijn Malmberg. Altijd gratis actueel lesmateriaal, direct inzetbaar in de les. Je hoeft alleen de lessen uit te printen en uit te delen. En je krijgt Juf & Meester 2x per jaar bij jou op school!

Herfst

De allerleukste lessuggesties rondom 'herfst'.

Boekpromotie

De allerleukste lessuggesties rondom 'boekpromotie'.

Zomer

De allerleukste lessuggesties rondom 'zomer'.

Kinderpraatje: frisse neus halen

Tim: ‘Juf ik wil niet naar buiten. Het regent.’ Juf: ‘Het is goed om een frisse neus te halen.’ Aron: ‘Dan steken we toch onze neus door het raam?’ Tim: ‘Met een rietje, dan kan ons hoofd binnen blijven!’

Veertig dagen vakantie

Het klinkt misschien dan ook heel gek als ik zeg: laten we die lange zomervakantie afschaffen…

Winter 2017

Leuke lessen rondom de winter bij de methode.